Home Nieuws De leukste PSV-documentaires van FOX Sports

De leukste PSV-documentaires van FOX Sports

437
0

De leukste PSV-documentaires van FOX Sports


We kennen FOX Sports van het live voetbal, maar de sportzender zendt ook regelmatig boeiende voetbaldocumentaires uit die weer een extra stukje romantiek aan het mooie spelletje toevoegen. Ook over PSV en spelers die voor de club gespeeld hebben bestaan veel mooie documentaires. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Heb je geen FOX Sports, niet getreurd: je kunt de FOX Sports DOCs terugzien op de website. Terwijl je partner of kinderen aan het Netflixen zijn, kun jij je dus vermaken met mooie voetbaldocumentaires. Trekt je internetverbinding het dubbele streamverbruik niet? Zoek dan online een aanbieder voor internet via kabel voor meer bandbreedte.

De weg lag open: hoe PSV het grote Barça bijna bedwong

Deze FOX Sports DOC gaat over PSV in de toenmalige UEFA Cup in het seizoen 1995/1996. De weg naar Europees succes lag toen open voor PSV. Ze slaagden erin hun Catalaanse tegenstander angst in te boezemen, maar helaas maakte René Klomp op het veld een kapitale fout waardoor niet PSV, maar Barcelona doorging naar de volgende ronde. In de documentaire blikken onder anderen Boudewijn Zenden, René Eijkelkamp en toenmalig jeugdspeler Daniel Voigt terug op deze dubbele ontmoeting met Barça.

Het ware gezicht van Hirving Chucky Lozano

Uit het oog hoeft niet uit het hart te zijn. Hirving Lozano heeft PSV inmiddels alweer verlaten, maar heeft natuurlijk wel indruk gemaakt in zijn tijd in Eindhoven. Al in zijn eerste maanden in de Eredivisie ontpopt ‘Chucky’ zich tot een fenomeen. Buiten het veld is Lozano een rustige en evenwichtige persoonlijkheid. Zijn verhaal begin in een internaat in Mexico, waarna Lozano via PSV het pad volgt naar een mogelijke wereldster van de toekomst. Deze documentaire laat het ware gezicht achter de voetballer zien.

Onze titel, het kampioenschap van binnenuit

In april 2015 werd PSV voor het eerst sinds 2008 weer eens landskampioen. Het was een intens gebeuren dat op camera vastgelegd werd door PSV TV. Van de voorbereiding tot in de spelersbus en de kleedkamer wordt PSV in deze documentaire gevolgd op de dag des oordeels. Ook beelden die door Luuk de Jong zelf gemaakt zijn worden gebruikt, met commentaar van de man zelf. Een uniek kijkje op een enorme ontlading.