Home Nieuws De lastige en moeilijke maar zeer terechte vraag van VI aan Roger...

De lastige en moeilijke maar zeer terechte vraag van VI aan Roger Schmidt

12910
0

Kunnen we concluderen dat Kopenhagen – PSV de derde grote wedstrijd is die PSV onder Roger Schmidt wist te winnen?

Ja, feitelijk wel. PSV versloeg Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en won geflatteerd van Az in Alkmaar maar verder werden alle belangrijke wedstrijd die de naam topwedstrijd mogen dragen, niet gewonnen. Het kleeft aan Roger Schmidt. Uiteraard was de club ook twee keer de meerdere van Galatasaray en FC Midtjylland dus die credits gaan ook naar Roger Schmidt.

Nu het einde van het seizoen nadert, kan het geraamte van het niet winnend afsluiten van meerdere topwedstrijden eindelijk worden gekeerd. PSV wacht nog een topduel tegen Feyenoord en kan tegen Leicester City laten zien dat er ontwikkeling heeft plaatsgevonden. PSV watcher Marco Timmer zag PSV in Kopenhagen zegevieren en zag ook dat er weer een streepje achter het aantal gewonnen topwedstrijden onder Roger Schmidt kon worden gezet. En dus stelde de PSV watcher na afloop een scherpe als even goede vraag aan Roger Schmidt. Het betrof een lastige vraag voor de hoofdcoach van PSV omdat er namelijk heel veel potentieel schuilt in de huidige selectie maar het er tegelijkertijd te vaak niet en dus te weinig uitkomt. Menig trainer zou een aanvallend antwoord kunnen geven op de toch terechte kritische vraag van de VI journalist.

Timmer: Hoe moeilijk is het voor u als trainer dat u ziet dat uw team dit niveau kan halen, maar dat niet elke week doet?

‘Ik vond ons inderdaad heel erg goed tegen Kopenhagen, maar ik vind dat we al het hele seizoen goed voetballen. Ik heb daar een beetje een andere mening over dan jij en sommige anderen. Het team presteert goed, maar natuurlijk was deze wedstrijd een hoogtepunt. Hoe we de goals maakten en hoe we speelden in balbezit, was uitstekend. Met het zelfvertrouwen, de energie en de motivatie om echt iets te bereiken zijn de spelers meer gefocust op hoe wij het tactisch willen. Als je echt een team bent in balbezit, maar ook in de gegenpressing, en iedereen hard wil werken om de bal terug te veroveren, dan wordt het makkelijker. Dan heeft iedere speler individueel profijt van de teamperformance. Als je samen tactisch topvoetbal speelt, krijgt iedere speler afzonderlijk ook een beloning in persoonlijk goed spel. Daar was de wedstrijd tegen Kopenhagen een heel goed voorbeeld van”, aldus Roger Schmidt.

Timmer: Maar moet dit niveau de standaard zijn?

‘Iedere wedstrijd is anders. We moeten het nu ook niet gaan overdrijven. We deden het goed, maar zij misten ook spelers, zoals ik zei. De standaard is eigenlijk altijd de perfecte wedstrijd spelen. Maar dat lukt nooit, dat is duidelijk.’


Vorig artikelWeinig vertrouwen in Engeland, Leicester fans schatten PSV hoger in dan AS Roma
Volgend artikelSelectie Kopenhagen baalt stevig van oorwassing PSV, Boilesen en Diks: ‘PSV was op en top’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in