Home Nieuws De lange weg van Pablo Rosario langs Rotterdam, Amsterdam en Almere

De lange weg van Pablo Rosario langs Rotterdam, Amsterdam en Almere

188
0

Pablo Rosario heeft al een behoorlijk traject achter de rug als Marcel Brands de potentie van het talent weet te belonen met een contract bij PSV. De middenvelder heeft dan al de trainingscomplexen van Rotterdam, Amsterdam en Almere gezien.

Rosario vindt dat het moment waarop hij werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van Ajax hem sterker heeft gemaakt. Na zijn periode bij Almere klopt PSV op de deur en Marcel Brands laat Rosario in het bijzijn van zijn hele familie het contract bij PSV ondertekenen.


Rosario droomde als klein kind al van het Nederlands elftal. “Toen ik werd weggestuurd bij Ajax, was ik er nog meer op gebrand om te laten zien dat ik het kon halen”, zegt hij tegen FOX Sports.

“Ik wilde minimaal hetzelfde, maar het liefst méér bereiken dan de jongens die toen wel mochten blijven. Uiteindelijk is dat het beste wat me kon overkomen.”

Nadat hij vier jaar geleden te licht werd bevonden door Ajax, vertrok de geboren Amsterdammer naar Almere City. In Flevoland veroverde Rosario snel een basisplaats en wekte hij de belangstelling van PSV. De middenvelder speelt sinds medio 2016 in Eindhoven, maar heeft pas dit seizoen pas een basisplaats. Bondscoach Ronald Koeman is inmiddels ook overtuigd van de kwaliteiten van de controleur en selecteerde Rosario voor de duels met Duitsland en België.

“Ik ben altijd in mezelf blijven geloven”, zegt Rosario. “De trainerswissel bij PSV heeft goed voor me uitgepakt. Het kan raar en hard gaan in het voetbal. Maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn.”

Het succes is Rosario niet komen aanwaaien, zo was zes jaar geleden al te zien in de documentaire ‘De prijs van de hemel’. Filmmaker Jack Janssen volgde het talent een jaar en liet niet alleen zien hoe goed hij kon voetballen. Rosario groeide op in een gebroken gezin met een moeder die soms de huur niet kon betalen en een vader uit de Dominicaanse Republiek die er ook niet altijd voor hem was. Op school spijbelde hij regelmatig.

“Maar ik heb altijd het gevoel gehad dat de familie er voor me was”, zegt Rosario nu. “We hebben dit eigenlijk met z’n allen gedaan. Mijn vader en moeder zitten zaterdag zeker op de tribune, net zoals mijn acht broers en zussen. Het zal wel druk worden, want ik heb echt heel veel ooms en tantes.”


Facebook Comments