Home Nieuws De langdurige gesprekken | Bosz wilde toezeggingen over mogelijkheden bij verkoop bepaalde...

De langdurige gesprekken | Bosz wilde toezeggingen over mogelijkheden bij verkoop bepaalde spelers

10533
0

Het is inmiddels in kannen en kruiken. Peter Bosz wordt hoofdtrainer van PSV maar het waren stevige gesprekken die club en trainer afgelopen week met elkaar aangingen.

Eind goed, al goed want PSV heeft ruim voor de eerste training op 3 juli de gewenste trainer in huis. Zowel Earnie Stewart als Marcel Brands zullen opgelucht zijn dat een kleine 2,5 week na het vertrek van Ruud van Nistelrooij een grote en gewilde trainer als Peter Bosz zijn ja-woord heeft gegeven aan de club. De blik kan met een gerust hart op de toekomst worden gericht.

De onderhandelingen tussen PSV en Peter Bosz waren ‘stevig’ te noemen, zeer stevig. Langzaam komt naar buiten wat de reden achter deze langdurige gesprekken geweest zijn. Het laat zich uiteraard raden want Peter Bosz heeft die PSV selectie voor zichzelf tegen het licht gehouden, in de wetenschap dat er veel staat te gebeuren komende weken en maanden. Klaarblijkelijk wilde Bosz wel een aantal garanties voordat hij zou tekenen bij PSV. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. Bosz zou tot een akkoord gekomen zijn wat in gaat houden dat er aanstaande maandag een contract voor drie seizoenen getekend zal gaan worden in het Philips Stadion.

Bosz wilde toezeggingen over de mogelijkheden wanneer PSV een speler zou verkopen. Die zogenaamde toezeggingen heeft Bosz van PSV gedeeltelijk gekregen, schrijft het Eindhovens Dagblad vrijdagavond laat. Een deel van het geld dat verdiend wordt aan de verkoop van spelers, mag geïnvesteerd worden in nieuwe spelers. Daarnaast heeft Bosz de directie medegedeeld dat er een een aantal kernspelers behouden moeten blijven voor volgend seizoen.

De pijlen zullen de komende dagen gericht gaan worden op Ricardo Pepi en Stijn Spierings. Pepi ging het gesprek al wel aan met Earnie Stewart maar nog niet met Peter Bosz. Een feit waar snel verandering in kan komen nu het akkoord over een samenwerking voor de komende drie seizoenen een feit is.

Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano gaat Ricardo Pepi ‘spoedig’ het persoonlijke gesprek aan met Peter Bosz. Ook zou PSV de komende dagen kunnen gaan doorpakken voor de Leeds United buitenspeler Crysencio Summerville.


Vorig artikelWim Kieft keek een week lang richting Eindhoven en uit zijn twijfels: Vele vragen voor Peter Bosz
Volgend artikelDenzel Dumfries: ‘Ik heb nooit het doel gehad om een CL-finale te spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in