Home Nieuws ‘De landstitel is en blijft het hoofddoel’

‘De landstitel is en blijft het hoofddoel’

54
0

Toon Gerbrands kondigde vorige week aan tijdens de nieuwjaarsreceptie wederom met wat nieuwe ‘dingen’ op de proppen te komen. De algemeen directeur is niet voornemens anders te gaan communiceren, nu PSV even pas op de plaats maakt in de Eredivisie.

Toon Gerbrands geldt als uitermate vakkundige professional maar voert ook een ander, meer transparanter beleid dan in zijn periode in Alkmaar. Gerbrands begon met Twitteren en is meermaals te zien op het clubkanaal PSV TV. Allemaal in het kader van transparant beleid voeren, zoals de club het verwoord. De directieleden van Ajax en Feyenoord denken daar duidelijk anders over. Van der Sar en Gudde zijn vrijwel nooit in die hoedanigheid in de media te vinden en kiezen voor een positie in de luwte. Gerbrands blijft er de voorkeur aan geven om transparant te zijn en te blijven.

“Dit jaar zal onze communicatie niet anders zijn. We gaan pas evalueren op het moment dat er niet genoeg punten meer te halen zijn om eerste te worden. Over opgeven zal je me daarvoor nooit horen. Dat past niet in mijn woordenboek. Denken in termen van pech of geluk heeft geen zin. Dan ben je bezig om excuses te zoeken. We staan er nu eenmaal voor hoe we ervoor staan en dat is niet hoe we het voor dit seizoen voor ogen hadden. Zolang het eerste spoor nog open is, blijven we vol doorgaan om alsnog ons doel te bereiken en praat niemand over een eventueel spoor twee. De staf doet alles om een oplossing te vinden en we hopen met Marco van Ginkel een extra impuls te hebben gegeven.

Iedere op sociale media actieve bestuurder van een voetbalclub zal herkennen dat fans je op internet allemaal weten te vinden. Ik lees alles wat aan mij is gericht. Mensen komen met conclusies en suggesties of uiten emoties. Zeker na een teleurstellend resultaat zijn er soms honderden reacties en af en toe zijn ze niet mis. Daar moet je tegen kunnen. Vorig jaar was het voor de winterstop ook zo en heeft niemand de droom laten varen. Wel werken we intern met financiële scenario’s, waardoor we bij een eerste, tweede of derde plaats niet verrast worden. We weten wat er mogelijk is als we kampioen of geen kampioen worden.” De droom van een derde schaal op rij is nog volop aanwezig . „De landstitel is en blijft het hoofddoel.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here