Home Nieuws De kwaliteiten van Armindo Tué Na Bangna Bruma

De kwaliteiten van Armindo Tué Na Bangna Bruma

3836
0

De duurste investering van afgelopen zomer weet nog niet te renderen. PSV betaalde maar liefst 12 miljoen exclusief bonussen aan RB Leipzig.

Daarmee kreeg het de beschikking over de al jaren gewenste Portugese aanvaller Bruma, die voluit naar de volgende naam luistert: Armindo Tué Na Bangna. Toegegeven, de aanvaller speelt verre van geweldig en loopt zich vaker vast dan dat er een actie slaagt.


Toch barst de Portugese aanvaller van de kwaliteiten maar zoals voor iedere speler geldt, is een eerste jaar bij een nieuwe club niet meteen het makkelijkste jaar. De historie van Bruma is niet de meest stabiele maar wie de beelden goed bekijkt ziet dat de aanvaller zich zeker al wist te manifesteren bij zijn vorige werkgevers.

Clubs als Sporting Lissabon, Galatasary en Leipzig blonken zelf afgelopen jaren ook niet uit in stabiel presteren. Leipzig klopt dit jaar voor het eerst over een langere periode op de deur van de bovenste plaatsen in de Bundeliga maar was voorheen ook minder stabiel in de prestaties. Sporting Lissabon en Galatasary zijn niet bepaald stabiele voetbalclubs en blinken vaak uit in onrust, wat voor jonge spelers geen prettige omgeving is zichzelf te ontwikkelen, zoals PSV dat dit seizoen ook nog niet is.

Marcel Brands was namens PSV al jaren geïnteresseerd in de diensten van de Portugese international. Wel is het afwerken en zijn schot op doel nog wat ondermaats, maar over ondermaats gesproken; wie herinnert zich niet het eerste jaar van Ji Sung Park bij PSV? De Koreaan maakte een vergelijkbaar seizoen door  zoals Bruma nu doormaakt. De kwaliteiten zijn er zeker; vrijlopen, acties maken, steekpasses en passeren behoeft niemand hem te leren.

Bruma rendeert het beste in een elftal wat staat, vaste patronen hanteert en stabiel weet te presteren. Wie weet komt zijn tijd bij PSV nog. Voetballen kan hij in ieder geval zeker..


Facebook Comments