Home Nieuws De kranten na de ontluisterende nederlaag in Friesland: Onbegrijpelijke wissels en de...

De kranten na de ontluisterende nederlaag in Friesland: Onbegrijpelijke wissels en de blik op John de Jong

11122
0

PSV verspeelde zaterdagavond niet alleen drie dure punten maar ook een berg goodwill want wat het elftal van Ruud van Nistelrooij zaterdag op de mat legde, was ronduit beschamend.

De selectie van Ruud van Nistelrooij straalde uit het duel in Leeuwarden op 70% te willen klaren maar daar stak een agressief Cambuur vanaf minuut één een stokje voor. Precies hetzelfde gebeurde een maand geleden in Enschede. De kansloos verloren wedstrijd in de Grolsch Veste bleek dus geen incident te zijn. De kranten zijn daags na de 3-0 nederlaag in Leeuwarden dan vernietigend over de prestatie van PSV.

Het Eindhovens Dagblad spreekt over wanorde, onbegrijpelijke wissels en veel te veel gepruts. Het spel aan de bal is ook erg matig te noemen, stelt Rik Elfrink vast. De wissel van Xavi Simons roept her en der ook veel vraagtekens op, omdat met name het spel van Guus Til in Leeuwarden opnieuw ver onder de maat was. De watchers van Voetbal International zagen PSV faliekant door het ijs zakken en wijzen naar de uitspraken van diverse analisten die PSV voor compleet voor schut vonden staan. De Telegraaf spreekt over een blamage. Het AD noemt het een ontluisterende nederlaag en een afgang. Nu.nl kopt: PSV lijdt zware en historische nederlaag bij Cambuur en is koppositie alweer kwijt.

Rik Elfrink wijst op Twitter ook naar het vertrek van John de Jong. De journalist van het Eindhovens Dagblad is van mening dat het vertrek van de Jong niet direct het medicijn is om PSV en het spel van de ploeg van Ruud van Nistelrooij naar een hoger plan te tillen.


Vorig artikelHet gaat toch nog over de landstitel: ‘Met Madueke en Mauro Júnior gaat PSV een enorme kwaliteitsimpuls krijgen’
Volgend artikelGelaten Gakpo krijgt kritiek na Cambuur – PSV: ‘Ik verwacht meer van Gakpo, zeker na Feyenoord’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in