Home Nieuws De keuze tussen PSV en Ajax was een eenvoudige voor Hoever gezien...

De keuze tussen PSV en Ajax was een eenvoudige voor Hoever gezien eerdere ervaringen in Amsterdam

2090
0

Ki-Jana Hoever was deze zomer een gewilde speler op de nationale en internationale transfermarkt.

De jonge en veelbelovende verdediger kon uit meerdere opties in binnen- en buitenland kiezen wat het vervolg van zijn nog jonge carrière aanging. Hoever koos vol overtuiging voor PSV na goede gesprekken met John de Jong en Ruud van Nistelrooij. De verdediger kon ook terug naar Ajax en zelfs Feyenoord dacht aan de komst van de verdediger.

Hoever dacht eigenijk niet lang na en ging voor een transfer naar PSV. Eerdere ervaringen in Amsterdam, waar Hoever zijn opleiding genoot, lijken hem te hebben tegengehouden voor een nieuw verblijf in Amsterdam te kiezen.

De rechtsback wordt dit seizoen door PSV gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Daarvoor speelde hij bij Liverpool. In gesprek met ESPN blik hij terug op zijn vroege overstap van Amsterdam naar Engeland. Hoever verruilde in 2018 de jeugdopleiding van Ajax voor die van Liverpool.

“Liverpool kwam in mijn ogen met het beste plan”, zegt hij over die periode. “Iedereen denkt dat het om het geld ging, maar ik had het gevoel dat ze me in Liverpool meer waardeerden dan bij Ajax in die tijd”, is Hoever stellig over de geringe waardering die hij in Amsterdam voelde.

Ruud van Nistelrooij speelde deze zomer een grote rol in zijn komst naar Eindhoven. “Het maakt gewoon indruk als Ruud van Nistelrooij je wil hebben. De manier waarop hij over voetbal praat sprak me aan, maar ook de doelstellingen die hij voor komend seizoen heeft gesteld”, aldus Hoever, die een nieuw verblijf in Amsterdam door eerdere ervaringen naar waarschijnlijkheid geen goed toekomstplan vond.


Vorig artikelPSV lijkt zoektocht naar spits achter Luuk de Jong te staken, Vinicius en Vertessen achter de Jong
Volgend artikelVIDEO | Bruma in Istanbul, Mvogo in Lorient

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in