Home Nieuws ‘De Ketelaere is persona non grata bij AC Milan’, Belgische aanvaller is...

‘De Ketelaere is persona non grata bij AC Milan’, Belgische aanvaller is speler van Atalanta Bergamo

3286
0

Weken achtereen zette PSV in op de komst van de Belgische aanvaller Charles De Ketelaere maar het is tevergeefs gebleken.

De Ketelaere kon kiezen uit vele clubs en de rij geïnteresseerde clubs werd recentelijk alleen maar langer. PSV meldde zich wel als eerste voor de aanvaller die overbodig is geworden bij AC Milan maar de Belg zag zijn wens niet worden ingewilligd. De Ketelaere zag een transfer naar PSV namelijk wel zitten maar AC Milan juist niet.

Volgens transferjournalist Gianluca di Marzio is De Ketelaere op weg naar Atalanta Bergamo en is de deal met zijn huidige club AC Milan helemaal rond. De Belg wordt spoedig gepresenteerd. PSV schakelde inmiddels door naar andere spelers. PSV is nu dichtbij de komst van Malik Tilman van Bayern München. De bedragen rond De Ketelaere zijn stevig te noemen.

Atalanta moet namelijk drie miljoen euro betalen om De Ketelaere voor een jaar te kunnen huren. Daarbij is wel een optie tot koop bedongen. Mocht Atalanta De Ketelaere volgend jaar willen overnemen dan betaalt de club 22 miljoen euro aan AC Milan. Een bedrag dat door bonussen op kan lopen tot 26 miljoen. Het is AC Milan dus gelukt het onderste uit de kan te halen voor de Belg, die overbodig is in Milaan maar voor een veel te hoog bedrag gekocht is van Club Brugge.

De Ketelaere zal in de komende dagen gepresenteerd worden bij Atalanta. Ook de presentatie van Gianluca Scamacca bij de Italiaanse club laat niet lang op zich wachten. PSV had De Ketelaere lange tijd op het oog als opvolger van Xavi Simons. Van Milan kregen de Eindhovenaren echter te horen, dat ze de Belg het liefst binnen Italië wilden verhuren en zo geschiedde.

In thuisland Belgie zag men een transfer van Charles De Ketelaere naar PSV juist wel zitten. In eigen land geldt de nummer 10 nog altijd als een groot talent, die men graag dichtbij huis aan het werk had willen zien. Ook in Belgie weten de kranten en diverse analisten inmiddels dat Peter Bosz een type spelsysteem weet te hanteren, dat spelers als De Ketelaere goed ligt.

Het Belgische medium Het Nieuwsblad analyseerde afgelopen dagen de situatie van Charles De Ketelaere bij AC Milan en pakte de cijfers van de jongeling erbij. Het was inderdaad een bijzonder mager jaar voor Belg in Milanese dienst.

‘De ketchup dreigt zuur te worden’, luidde de kop van het artikel. ‘Hoe Charles De Ketelaere op een jaar tijd persona non grata werd bij AC Milan’, klinkt het in Het Nieuwsblad over de jonge Belgische international.

‘Van de nieuwe golden boy tot persona non grata. Exact een jaar na zijn voorstelling is Charles De Ketelaere bij AC Milan opnieuw de spil van een transfersaga. De Rossoneri willen Charles De Ketelaere kwijt en PSV Eindhoven is een concrete piste maar die lijkt van plan nog te willen vechten voor zijn plaats’, aldus Het Nieuwsblad over de aanvallende middenvelder, die men in Belgie nu voor Atalanta Bergamo ziet kiezen in plaats van naar Eindhoven te verhuizen.


Vorig artikelAangifte aanstaande | Medewerker Feyenoord wijst naar PSV fans na ’40 gewonden en medische hulp’ tijdens Feyenoord – PSV
Volgend artikelValentijn Driessen kraakt kritische noten na duel in Rotterdam: ‘Hij kan écht niet op dit niveau’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in