Home Nieuws De kansen van PSV in de Eredivisie

De kansen van PSV in de Eredivisie

374
0

De kansen van PSV in de Eredivisie

Het Eredivisieseizoen is in augustus weer van start gegaan en in de eerste duels heeft PSV uitstekend gepresteerd. Lukt het de Eindhovense club om dit seizoen een serieuze aanval te doen op concurrent Ajax, dat afgelopen seizoen nog met een voorsprong van maar liefst zestien punten op PSV kampioen van Nederland wist te worden?

Wie durft er een gok op de kansen van PSV in de Eredivisie van dit seizoen te wagen? Met deze codes kan er ingezet worden op de Eindhovense club, die volgens de bookmakers een goede kans maakt op de titel. Alleen Ajax staat, zoals verwacht, iets hoger in de statistieken, maar dat zegt natuurlijk niet alles. PSV lijkt dit seizoen serieus klaar om het stokje weer over te nemen van de Amsterdammers.

Inkomende en uitgaande transfers

Technisch directeur John de Jong wist deze transferperiode al snel goede zaken te doen. Zo wist PSV enkele spelers voor vele miljoenen van de hand te doen en werd het verdiende geld al snel goed gebruikt om te investeren in de breedte van de selectie.

De Eindhovenaren raakten weliswaar met Denzel Dumfries en Donyell Malen twee basisspelers van afgelopen seizoen kwijt, maar zetten daar genoeg nieuwe aanwas tegenover. Behalve de twee basisspelers raakte PSV ook probleemkind Ihattaren kwijt aan  Juventus voor zo’n 5,5 miljoen euro en vertrok reserve-aanvoerder Pablo Rosario voor 6 miljoen euro naar het Franse Nice. Verder vertrokken vooral reserves bij PSV, waardoor er ruimte kwam om te investeren in nieuwe sterke spelers.

Dat laatste lukte uitstekend bij PSV. Doelman Joël Drommel werd al snel vastgelegd bij FC Twente en daarmee troefde PSV ook concurrent Ajax af. Daarnaast werden al snel Marco van Ginkel en Davy Pröpper vastgelegd. Twee bekende Nederlandse middenvelders die de middenlinie van extra kwaliteit moeten kunnen voorzien. De beste aankoop tot nu toe was echter Ramalho. De Braziliaanse verdediger maakt tot nu toe een uitstekende indruk centraal achterin en kostte slechts 2,5 miljoen euro. Tenslotte kwam nog spits Carlos Vinicius de gelederen versterken. Hij was niet de eerste keuze, maar omdat Luuk de Jong naar FC Barcelona vertrok kwam PSV bij de aanvaller van Benfica uit.

Mede door deze uitstekende transferzomer van PSV, waarna ook Mario Götze voor twee extra seizoenen werd vastgelegd en enkele grote talenten bijtekenden, is de club dé uitdager van Ajax. Inzetten op een kampioenschap van PSV levert op dit moment nog maar zo’n €3,- per ingezette euro op. Als de club echter zo door blijven presteren zal dit snel nog minder worden, want er groeit iets moois in Eindhoven.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here