Home Nieuws De kansen van PSV in de Champions League

De kansen van PSV in de Champions League

552
0

De kansen van PSV in de Champions League

PSV begon uitstekend aan het seizoen. In de Eredivisie werd alleen gewonnen. Maar in de Champions League wachten veel grotere uitdagingen. Wat te denken van de eerste wedstrijd tegen Arsenal? PSV zal vooral als doelstelling hebben om te overwinteren. In dit artikel bespreken we de kansen van de club uit Eindhoven in het miljardenbal.

In een groep met Arsenal, Lens en Sevilla

Overwinteren is het sleutelwoord. PSV zit in een mooie poule, ingedeeld met Arsenal, Lens en Sevilla. Van de twee clubs uit Engeland en Spanje is bekend dat ze ook mooi en aanvallend voetbal spelen en ook Lens is een aanvallende ploeg. Het zullen vast mooie wedstrijden worden, hoewel het een grote uitdaging zal worden. PSV werd direct voor de leeuwen gegooid en begon in Londen met een wedstrijd tegen Arsenal. Het is niet het duel waarin punten gepakt moeten worden. Aangezien de meeste voetbalvolgers verwachten dat Arsenal de groep gaat winnen en de andere teams vechten om plek 2. Dat bleek het geval te zijn na een avond die we snel achter ons laten. Blijf op de hoogte van de laatste resultaten en volg live voetbal uitslagen van voor elke competitie.

De kansen tegen Sevilla en Lens

Sevilla is de koning van de Europa League, maar dit seizoen beginnen ze in de Champions League. Het seizoen begon uitermate slecht voor de formatie van José Luis Mendilibar. In 4 wedstrijden werden nog maar 3 punten gepakt. Vorig seizoen eindigde de ploeg overigens slechts op de 12e plek in La Liga. Maar het natuurlijk gewoon de Europa League en doet het daarom dit seizoen mee in de Champions League. Lens kent een nog slechtere seizoenstart. De club staat op een troosteloze laatste plek in Frankrijk met 1 punt uit 5 wedstrijden. Terwijl Lens vorig jaar nog tweede werd achter PSG. Gezien de vorm van deze tegenstander liggen er voor PSV zeker kansen om te overwinteren.

De tactiek van Peter Bosz tegen topteams

Peter Bosz staat bekend om zijn aanvallende tactiek. Zijn teams zetten hoog druk en gaan met vrijwel het hele team naar voren in een poging om doelpunten te maken. De geprezen coach doet hierbij geen enkele concessies. Tegen grotere ploegen graaft hij zich niet in en kiest hij ook gewoon voor de aanval. Zelfs wanneer zijn team voor staat blijft hij op zoek gaan naar doelpunten. Het is de droom van de echte voetbal puristen. Maar voor fans is het soms ook zenuwslopend. Tegen kleine teams werkt de tactiek uitstekend. Maar als er sterke tegenstanders worden getroffen is het niet altijd optimaal. In de Champions League is PSV in veel duels de kleinere ploeg. Vooral in de eerste wedstrijd tegen Arsenal wordt het erg lastig om met aanvallend voetbal het duel te winnen.

Punten pakken in thuiswedstrijden

Het gaat hoe dan ook niet makkelijk worden voor PSV. Tegen Lens en Sevilla moeten punten gepakt worden, met name in de thuiswedstrijden. Doelpunten maken is doorgaans geen probleem onder Bosz. Als PSV defensief alert is, heeft het zeker een kans om ook na de winterstop in de Champions League actief te zijn. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het een mooie poulefase gaat worden.


Vorig artikelTransfervrije El Ghazi tekent spoedig contract in topcompetitie
Volgend artikelBoscagli en Bella-Kotchap beseffen het belang van weer oprichten na de ferme tik in Londen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in