Home Nieuws ‘De kans dat we kampioen worden is nog steeds reusachtig’

‘De kans dat we kampioen worden is nog steeds reusachtig’

1047
0

Het resultaat van de wedstrijd in de Kuip hoeft voor PSV niet meteen van alle invloed te zijn op het rest van het verloop van de competitie.

Winst is meer dan welkom maar ook bij een remise zijn er nog steeds kansen op de landstitel. Ronald Waterreus denkt daar overigens anders over want bij een verlies in de Kuip, kan PSV de titel vergeten. Die mening is Waterreus in ieder geval toebedeeld want de oud-doelman van de club is niet echt onder de indruk van dat wat het PSV van Ruud van Nistelrooij weet te presteren.

De PSV selectie denkt er gelukkig heel anders over met de topper in de Kuip in aantocht. Zo denkt Ibrahim Sangaré dat er nog alle kansen op een landstitel liggen voor PSV. De middenvelder, die normaal gesproken aan zijn laatste maanden bezig is in Eindhoven, gelooft nog volop in de titelkansen van PSV. De Ivoriaanse middenvelder benadrukt dat het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke geen reden mag zijn om de titelkansen lager in te schatten.

“Om eerlijk te zijn, gaan we ze enorm missen, maar ook na zo’n transferperiode moet je de goede dynamiek vasthouden”, zegt Sangaré in gesprek met de NOS. “De kans dat we kampioen worden is nog steeds reusachtig, want het seizoen duurt nog lang.”

De kans is groot dat Sangaré PSV komende zomer verlaat. De geruchten rondom zijn vertrek zijn al maanden daar. Sangaré wordt al maanden en eigenlijk vanaf het begin van zijn verblijf bij PSV, in verband gebracht met een stap naar de Premier League. “De Spaanse, Duitse en Italiaanse competitie zijn sterk, maar op dit moment is de Premier League het sterkst. Mij wordt vaak verteld dat ik het profiel van een Premier League-speler heb. Dat is niet aan mij om te bepalen, het is aan de fans en media om dat te beoordelen.”

Sangaré beseft het belang van de wedstrijd in de Kuip. Er rest PSV niets anders dan winnen in Rotterdam. “Dit zijn de wedstrijden die je écht wil winnen, zulke toppers. Dat begint met mentaliteit in zo’n enorm belangrijke wedstrijd.”


Vorig artikelZo dichtbij was Twente aanvaller Misidjan bij een transfer naar PSV: ‘Brands is ook weer terug’
Volgend artikelZenden voelt zich nog altijd PSV’er en keert mogelijk terug: ‘Compliment dat je genoemd wordt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in