Home Nieuws De Jong schept duidelijkheid: ‘Bergwijn heeft niet geweigerd te spelen voor PSV’

De Jong schept duidelijkheid: ‘Bergwijn heeft niet geweigerd te spelen voor PSV’

604
0

John de Jong heeft vrijdagmiddag niet alleen duidelijkheid gegeven over zijn eigen positie maar ook over Steven Bergwijn en de eerder ontstane onrust.

Steven Bergwijn heeft zondag niet geweigerd om voor PSV te spelen. Dat wilde technisch manager John de Jong vrijdag graag benadrukken.


Bergwijn belde trainer Ernest Faber zondag op met het verzoek niet mee te hoeven doen tegen FC Twente. De aanvaller wilde een transfer naar Tottenham Hotspur afronden, die op dat moment al in verregaande staat van ontwikkeling was. Faber gaf Bergwijn toestemming om thuis te blijven omdat hij alleen voetballers wilde gebruiken die hun aandacht volledig bij PSV hebben.

PSV gaf Bergwijn echter geen toestemming om naar Engeland te gaan. Dat deed de Bergwijn daarna wel, tot grote woede van algemeen directeur Toon Gerbrands.

De Jong daarover: ,,Hij had geen toestemming gekregen van de directie, maar hij heeft niet geweigerd om te spelen. Steven heeft een geste naar de club gedaan. Hij heeft afgezien van een percentage van de transfersom dat hij zou krijgen. Dankzij hem is de deal rondgekomen.”


Facebook Comments