Home Nieuws Luuk de Jong: ‘Phillip Cocu was wat rustiger’

Luuk de Jong: ‘Phillip Cocu was wat rustiger’

30
0

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Luuk de Jong ligt. De spits overweegt zijn opties voor komend seizoen nog, laat hij geregeld weten.

De trainerswissel is ook voor de Jong merkbaar maar hij merkt qua gedachtes in de spelopvatting weinig verschillen tussen Phillip Cocu en Mark van Bommel. Mooi voetballen is leuk, maar winnen is het allerbelangrijkste. “Bij Phillip Cocu ging het ook al veel over discipline,” geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf.

“Iedereen is anders, deze trainer brengt het op zijn eigen manier over. Achter elke trainingsvorm zit een gedachte met het oog op wedstrijden. Vorig seizoen speelden we vaak vanuit een compacte organisatie. Het wordt voor tegenstanders dan heel moeilijk om te scoren. Dat wil Van Bommel ook.”

De trainingen onder Van Bommel zijn echter zwaar. “Er wordt heel veel van ons gevraagd. Dat we ook veel loopacties in de diepte maken en ruimtes creĆ«ren voor elkaar. En als we de bal verliezen direct weer omschakelen. Dat kost veel kracht,” aldus De Jong. “Voor mij is het een logische gedachte, zo denk ik ook over voetbal. Onder Cocu was dat niet heel anders. Die was misschien wat rustiger op het veld, maar in de kleedkamer zei hij ook heel duidelijk wat hij eiste.”

In de trainingen merkt de aanvaller wel een verschil. “Ik denk dat we nu iets meer trainingsvormen hebben met de bal. Dat vind ik altijd wel fijn. Alle oefeningen hebben een wedstrijdelement, met een winnaar en een verliezer,” zegt hij daarover.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here