Home Nieuws De Jong gaat voor ervaring en doelpunten na één gescoord doelpunt blok...

De Jong gaat voor ervaring en doelpunten na één gescoord doelpunt blok Rosario – Sangaré

6831
0

Het overwegend jonge PSV lijkt komende maanden verleden tijd. Het elftal van Roger Schmidt staat nog voor het aanvangen van het EK al flink in de steigers.

In de jacht op Ajax acht John de Jong het wenselijk om ervaring en doelpunten toe te voegen aan het nieuwe elftal van Roger Schmidt. Daarbij krijgt het middenveld extra prioriteit want het duo Sangare – Rosario liet het behoorlijk afweten afgelopen jaargang wat het aantal gescoorde doelpunten betrof. John de Jong richt de pijlen niet voor niks op Marco van Ginkel want de voormalig en toekomstig PSV aanvoerder scoort veelal een doelpunt of 10 in de Eredivisie.


‘We hebben dit seizoen te weinig gescoord’, zei Schmidt eerder over het afgelopen seizoen. ‘Zeker in de topwedstrijden. Voor mijn gevoel hadden we 25 tot 30 goals meer moeten maken. Dat was dit seizoen het grootste verschil met Ajax. Zij wonnen de topwedstrijden tegen AZ en Feyenoord wel, wij niet. Wij pakten tegen hen maar één punt, Ajax pakte er elf meer. In de zes topduels hebben we bijna altijd meer kansen dan de tegenstander gecreëerd, maar veel te weinig gescoord. Tegen Feyenoord zowel uit als thuis en ook tegen AZ, terwijl het thuisduel met hen onze slechtste wedstrijd van het seizoen was.’

Het inmiddels veel besproken duo Sangare – Rosario heeft bepaald geen moyenne op weten te bouwen als het over het scoren van doelpunten gaat. Beide controleurs maakten beiden in 29 wedstrijden slechts één doelpunt.


Facebook Comments