Home Nieuws De Jong blikt terug op bekerfinale en blijft bij standpunt: ‘Ajax wilde...

De Jong blikt terug op bekerfinale en blijft bij standpunt: ‘Ajax wilde het niet nog eens zover laten komen’

1866
0

Ook Luuk de Jong was afgelopen weken onderwerp van gesprek na de veel besproken bekerfinale tussen PSV en Ajax.

De Jong trof eigenlijk weinig blaam gezien het gedrag van de heren Ajacieden. De voetbalwereld, althans de Nederlandse versie daarvan, wees met de beschuldigende vinger naar de spelers van Ajax en naar Luuk de Jong. In een terugblik wijst de aanvoerder van PSV met een beschuldigende naar de Amsterdammers, al is hij ook kritisch op zichzelf.

Vooral in de eerste helft van de finale, die gewonnen werd door PSV, waren er veel opstootjes. De media spraken er schande van. “Ik had een beetje het gevoel dat Ajax na drie keer van ons te hebben verloren, er alles aan wilde doen het niet nog een keer zover te laten komen”, zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. “Dat ze niks verweten kon worden en dat ze er werkelijk alles aan hadden gedaan om die beker te winnen. De belangen waren groot, het is een finale, er zit spanning op en dan komt er emotie bij kijken.”

“Dat merkte je in het veld heel erg”, aldus Luuk de Jong, die ook in de spiegel kijkt maar tegelijkertijd niet anders in het geheel staat dan net na de gewonnen finale. Hans Kraaij Junior duwde net na de finale de microfoon onder de neus van De Jong, die geen blad voor de mond nam en meteen al wees naar het soms schandalige gedrag van de heren Ajacieden.

In gesprek met VI gaat De Jong verder: “Dan ben je niet helemaal jezelf, ga je op de grens spelen en soms eroverheen. Dat is ook menselijk, hoor. En het hoort ook bij voetbal, maar misschien ging het nu te ver”, aldus de aanvoerder tegen het weekblad.


Vorig artikelOntwikkeling Jason van Duiven kent momenteel geen grenzen: ‘Laten zien dat wij beste zijn’
Volgend artikelPSV krijgt advies inzake Sydney van Hooijdonk: ‘Als ik PSV was, zou ik hem onmiddellijk halen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in