Home Nieuws De interne onrust rond Gakpo-transfer: ‘Intern was men het met elkaar oneens’

De interne onrust rond Gakpo-transfer: ‘Intern was men het met elkaar oneens’

4334
0

Het gaat al dagen, weken en maanden over de zogenaamde Gakpo-transfer. Een transfer die nooit doorgang vond.

PSV trad afgelopen weken als club eensgezind naar buiten maar de club intern wel zo eensgezind? De transfersoap van Cody Gakpo is eindelijk ten einde en dat zorgt voor de nodige rust bij PSV maar intern bleken er wat strubbelingen te zijn.

Meerdere media melden dat men het intern niet altijd met elkaar eens was wat betreft de mogelijke verkoop van de reserve-aanvoerder en sterspeler. AD Sportwereld verbaasde zich over de interne onrust: ‘In de bestuurskamer worden ondertussen lessen getrokken uit het tumult van deze week, waarbij Cody Gakpo de hoofdpersoon was. PSV leek even de regie kwijt, waarbij de uitkomst uiteindelijk werd bepaald door de Oranje-international zelf’, schrijft de krant.

AD Sportwereld zag dat PSV intern geen eenheid bleek te zijn. ‘De club had deze week aanvallend danig verzwakt kunnen zijn, terwijl technisch directeur John de Jong in juli nog zei dat PSV de ambitie heeft om over Ajax heen te gaan. Die laatste uitspraak lijkt achteraf bezien niet de meest verstandige van De Jong geweest, zeker niet als de financiële situatie van PSV iets nader wordt bekeken.’

Manchester United liet de interesse in Gakpo los zeiden Cody Gakpo en John de Jong vrijdag eensgezind maar Leeds United meldde zich op het laatste moment om Gakpo alsnog naar Engeland te halen. ‘Dit veroorzaakte onrust, ook omdat intern niet iedereen het met elkaar eens was’, schrijft het AD over het melden van Leeds United. ‘In het Eindhovense gaat er daarna doorgaans weer snel zand over, maar de club zal toch eenduidiger moeten bepalen wat nou het doel van een transferzomer is. Aan het begin daarvan werd vanuit de leiding duidelijk aangegeven dat het doel was om iedereen te behouden, terwijl aan het einde juist bleek dat er eigenlijk nog een speler verkocht moest worden om financiële zekerheid te hebben voor dit seizoen’, stelt de krant vast aan de hand van een reconstructie.


Vorig artikelEl Ghazi in de selectie voor duel tegen FC Twente, Ron Jans verwacht dat PSV geleerd heeft van snelle 3-0 achterstand
Volgend artikelCody Gakpo lacht om ‘Ajax appjes’ maar is SEG het juiste kantoor na ongevraagde eenmansactie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in