Home Columns De inschattingsfout van PSV en de moeilijke avond van Drommel: ‘Had ik...

De inschattingsfout van PSV en de moeilijke avond van Drommel: ‘Had ik mijn hoofd omlaag?’

1622
0

Joël Drommel beleefde een uiterst pijnlijke avond in de Grolsch Veste. En dat is niet bepaald de eerste keer dit seizoen.

De doelman kostte PSV dit seizoen al diverse punten. Wie denkt aan de uitwedstrijd van PSV in Tilburg of de uitbeurt in Heerveen, kan eenvoudig rekenen en de verloren punten als zeer pijnlijk beoordelen. Drommel wist dit seizoen op enkele wedstrijden na, nog niemand te overtuigen. PSV neemt ook afscheid van keeperstrainer van der Gouw dus er lijken ook twijfels te zijn of van der Gouw Drommel nog wel beter kan maken.

PSV heeft met het contracteren van Drommel vooralsnog een inschattingsfout gemaakt. De keeper uit Bussum is namelijk niet gelijkblijvend gaan presteren aan zijn niveau bij FC Twente maar ondermaats aan zijn eerdere niveau bij FC Twente. Waar PSV juist dacht dat Drommel beter zou gaan presteren dan bij FC Twente het geval was, blijkt nu precies het tegenovergestelde. De keeper lijkt ook nog eens te bezwijken onder de enorme druk die het spelen bij een topclub met zich mee weet te brengen. Drommel is ook statistisch bezien één van de minst presterende keepers van de Eredivisie. PSV stond er als geheel niet in Enschede als we de eerste 25 minuten in ogenschouw nemen. FC Twente – PSV had voor PSV veel weg van een ‘moeten presteren’ wedstrijd gezien de uitslag in Groningen maar het gehele team inclusief de falende Drommel gaf niet thuis.

Heeft Joël Drommel voldoende kwaliteiten om een betere keeper te gaan worden? De twijfels zijn daar want de doelman laat soms hele vreemde momenten zien onder de lat. Drommel keept graag en vaak met de voeten. Ook op momenten dat de voeten geenszins nodig blijken te zijn, gaat de doelman toch met één of twee zijwaarts gestrekte benen richting bal. Daarentegen is het ingrijpen bij de 2-0 van FC Twente dusdanig zwak te noemen, dat je je als vanzelf gaat afvragen of keepen wel zijn juiste professie is. Half door de knieën zakkend en leunend naar de andere kant dan waar de bal Drommel passeerde, is een hoogst merkwaardige reactie voor een keeper.

Drommel kon na afloop niets anders dan erkennen. Volgens de doelman, die bij ESPN voor de camera kwam, waren twee goals van FC Twente te wijten aan zijn matige ingrijpen en zijn matige reactie. Over de afgekeurde 1-0 van Brenet was een zelfde conclusie te trekken. “We begonnen heel slecht en vooral van mij”, zei Drommel. “Twee goal waren mijn fout, maar dan is de wedstrijd nog niet afgelopen. Soms maak je iets mee wat niet mag gebeuren, maar ik heb wel een hele andere tweede helft gezien.”

Voor de interlandbreak hield de doelman drie wedstrijden op rij de nul en dat sterkte zijn zelfvertrouwen. “We gingen ook door in de Conference League en dan komt dit hard aan”, zo gaf hij aan. “We blijven gewoon vechten en we blijven positief. Er komt nu weer een mooie wedstrijd aan”, doelt Drommel op Leicester City – PSV.

Drommel ging verder tegenover de aanwezige media. “Je baalt natuurlijk, vooral hier. Je hebt hier zo lang gespeeld en dan krijg je best vroeg in de wedstrijd twee van zulke goals tegen. Had ik mijn hoofd omlaag? Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Het kopje moet altijd omhoog.”

Na de wedstrijd liep Drommel nog een ereronde en kreeg hij applaus van de fans van Twente. De doelman weet echter niet of hij daar verstandig aan gedaan heeft. “Het was misschien niet handig om dat na zo’n wedstrijd te doen, want ik speelde niet goed en dan is het slimmer om dat op een andere moment te doen. Misschien had ik het een andere keer moeten doen.”


Vorig artikelForse kritiek op Joël Drommel na ereronde in Grolsch Veste, onzekere doelman schuldbewust
Volgend artikelVeerman zag onwaarschijnlijke momenten in Enschede en trekt vergelijking met PSV – Kopenhagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in