Home Nieuws De ideeën van Marco van Basten: ‘PSV naar de Bundesliga’

De ideeën van Marco van Basten: ‘PSV naar de Bundesliga’

4438
2

De ideeën van Marco van Basten. Wat moeten we ermee? Dat lijkt men zich ook in Zwitserland bij de UEFA afgevraagd te hebben toen Van Basten daar nog actief was.

Want de oud-spits was namelijk maar kort actief bij de UEFA. De veranderingen die de oud-topvoetballer door wilde voeren bleken of niet uitvoerbaar dan wel niet realistisch genoeg te zijn. Met name spelregel-technisch wilde Van Basten, die zich vaak zegt te ergeren aan alle regels in het moderne voetbal

Marco van Basten zou het ‘superinteressant’ vinden om PSV in de Bundesliga te zien. De oud-spits denkt dat er voor PSV en voor de topclubs in Nederland dan veel meer mogelijk zou zijn. Wat de oud-spits bezielt om dit waanideeën te opperen is een raadsel want het is totaal onuitvoerbaar.

Voorafgaand aan de Champions League-finale komt PSV ter sprake bij Ziggo Sport omwille van de finaleplaats van Borussia Dortmund tegen Real Madrid. PSV ging in de achtste finale ten onder tegen finalist Borussia Dortmund. “PSV was er gewoon heel erg dichtbij”, zegt Youri Mulder. “Dat had ten koste van Dortmund moeten gaan, als Luuk de Jong die bal erin schiet… Dit had gewoon gekund. Wie weet waar PSV dan was geëindigd. Met deze goal waren ze doorgegaan.”

Marco van Basten is het voor de verandering eens een keer eens met zijn collega’s in de gesprekken over PSV. “In die wedstrijden was het verschil tussen PSV en Dortmund minimaal. Sterker nog, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat je die kansen onbenut laat”, aldus een realistische Marco van Basten in tegenstelling tot zijn eerdere uitspraken over de prestaties van de ploeg van Peter Bosz.

“Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen: eens kijken wat je dan zou presteren”, vervolgt Van Basten. “Dat geeft aan hoe verschillend het is. Feyenoord of Ajax in de Bundesliga zou ook superinteressant zijn. De Duitsers hebben nu eenmaal een grote competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo heel grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet”, aldus Marco van Basten.


Vorig artikelVideo | Memphis Depay: ‘Terugkeer naar PSV zie ik op dit moment niet voor me’
Volgend artikel‘Graag geziene’ Aad de Mos wijst naar ‘redenen’ inzake ontslag bij PSV

2 REACTIES

  1. “Wat de oud-spits bezielt om dit waanideeën te opperen is een raadsel want het is totaal onuitvoerbaar.”

    Wat een eencellig gezemel dit artikel; ben totaal geen fan van de analist Basten en al sinds 1984 PSV supporter maar hij praatte in het programma puur in hypothetische zin. Als idee om te zien waar je qua niveau staat in een grote competitie met veel grote clubs en hogere budgetten. Op geen enkele wijze opperde hij dit als realistisch plan. Ja hij houdt er vaak een bizarre mening op na, en ja ik erger me soms als hij het weer eens niet op kan brengen om terecht positief te zijn over PSV, maar gutgutgut, laten we ons daarom maar weer lekker bedienen van truttige stemmingmakerij van zaadverarmend intellectueel niveau.

  2. Ja en ik zou NAC Breda volgend seizoen wel eens in de Serie A willen zien, benieuwd hoe ze het daar doen. Kan die man gewoon ergens in een zonnig land onder een palmboom van zn poen gaan genieten en de TV carrière aan de wilgen hangen? Ik word zo moe van al die stomme opmerkingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in