Home Nieuws De herinneringen van Boudewijn Zenden, geen assistent van Bosz maar dankbaar voor...

De herinneringen van Boudewijn Zenden, geen assistent van Bosz maar dankbaar voor PSV-jaren

1182
0

Boudewijn Zenden geldt als echte PSV’er en was gedurende meerdere perioden in verschillende functies werkzaam bij PSV.

Onder Roger Schmidt bleek Zenden nog een belangrijke assistent te zijn maar rondom de aanstelling van Ruud van Nistelrooij bleek dat er geen beroep meer werd gedaan op Zenden. Onder Peter Bosz leek daar even verandering in te komen maar de Limburger besloot anders.

Boudewijn Zenden bedankte deze zomer voor een terugkeer in de technische staf van PSV. De oud-PSV’er en 54-voudig Oranje-international kon als assistent van coach Peter Bosz aan de slag, maar zag daar vanaf en maakt op dit moment andere keuzes.

De Limburger lijkt even het voetbal te laten voor wat het is. De inmiddels 47-jarige Zenden probeert een balans te vinden tussen meerdere zakelijke activiteiten en zijn gezin. “Ik ben een beetje een octopus, maar als ik fulltime het trainerschap in ga dan moet ik alle andere activiteiten laten vallen. Daar heb ik nu niet voor gekozen”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Zenden is wel degelijk dankbaar voor zijn jaren bij PSV. De Limburger heeft bij PSV veel ervaring opgedaan als assistent-trainer en individueel trainer. Ervaring die later nog van pas kan gaan komen. Zenden laat zijn gedachten teruggaan naar vervlogen tijden.

“Bij Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt heb ik in deze rol geweldig kunnen werken als assistent-trainer, die extra aandacht kon geven aan met name de aanvallers”, vertelt Zenden in De Telegraaf. “Daardoor heb ik intensief samengewerkt met jongens als Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo. Dat vond ik geweldig om te doen. Het trainerschap is iets dat je bij het voetbal houdt en dat is eigenlijk het leukste wat er is, dus ik denk dat ik daar wel in door wil.”

Zenden overweegt de cursus Coach Betaald Voetbal en denkt dat de weg der geleidelijkheid daarbij kan helpen. “Inmiddels heb ik door mijn assistentschappen zo’n tien jaar in de keuken gekeken bij veel verschillende trainers”, geeft hij aan. “Ik heb alles kunnen zien en observeren.”

“Ik ben een jaar assistent geweest van Rafa Benitez bij Chelsea, een jaar assistent van Darije Kalezic bij Jong PSV, ik heb als parttime assistent en individueel trainer bij PSV van dichtbij gezien hoe Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt het aanpakken en als assistent samengewerkt met Ernest Faber toen hij het overname van Van Bommel. Het trainersvak is een ervaringsvak en ik heb al veel ervaringen opgedaan, die ik daarin kan meenemen”, aldus Zenden.


Vorig artikelPOLL | De opstelling tegen NEC na de komst van Hirving Lozano
Volgend artikelIn Twente wijst men naar PSV als nieuwe landskampioen, met Jerdy Schouten als verdediger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in