Home Nieuws De gunfactor van Joshua Brenet

De gunfactor van Joshua Brenet

11
0

Hoe raar een voetbalseizoen kan lopen blijkt wel uit het wonderlijke seizoen van Joshua Brenet.

De bescheiden back speler werd aan het begin van het seizoen beschimpt en speelde ook enkele dramatisch slechte wedstrijden. De blessure van Willems deed echter een duit in het bekende zakje. Brenet kreeg ritme en vertrouwen en werd van een onzekere back een betrouwbare back. Brenet bleef in grote wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, United en Wolfsburg moeiteloos overeind en scoorde voldoende na voldoende.

Door de terugkeer van Jetro Willems verdween de back naar de bank. Het vertrouwen is echter helemaal terug. Alleen al de houding van Brenet bezorgd de beste jongen een grote gunfactor. Brenet heeft zich bewezen en staat op het punt een basisspeler van formaat te worden. Zijn houding staat in schril contrast ten op zichte van zijn soms vreselijk arrogante concurrent Jetro Willems. In vrijwel niets is Willems een typische PSV speler. Praten over het verlengen van zijn contract is geen optie en journalisten fatsoenlijk te woord staan heeft Willems een broertje dood aan.

Hoe anders steekt zijn concurrent in elkaar. Brenet gedraagt zich als een keurige prof en toont een dankbare normale houding. De jonge back heeft duidelijk stappen gemaakt. De kritiek aan het begin van het seizoen raakt Brenet niet meer. “Ach, de ene keer ben je de held en de andere keer een ontzettende kneus. In beide gevallen moet je jezelf blijven”, vertelt de speler in het Eindhovens Dagblad. “Je moet je niet gek laten maken door kritiek en ook niet gaan zweven van complimenten, hoe leuk die ook zijn. Natuurlijk is het fijner om te horen dat het goed gaat. Ik vecht voor een plek in de basis voor komend seizoen. Stel dat of Jetro (Willems) of Santiago (Arias) een transfer zou maken, dan wil ik er klaar voor zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here