Home Nieuws De grote naam van PSV in Duitsland: ‘Toen ik hoorde dat PSV...

De grote naam van PSV in Duitsland: ‘Toen ik hoorde dat PSV me wilde hebben, wilde ik graag komen’

2183
0

Eindhoven, zo wordt PSV in Duitsland vaak genoemd.

In het Duitse voetbal is het gebruikelijk dat fans en media de naam van de stad gebruiken als aanduiding voor de club. Echter weet men in Duitsland dat Eindhoven in Nederland juist PSV moet zijn wat de juiste aanduiding betreft.

De club heeft dan ook een grote naam in land van de vele Bundesliga’s. De grote historie van PSV is ook bekend bij onze Oosterburen.

De transfer van Mario Götze naar PSV heeft daar nog een flinke schep bovenop gedaan. Dat PSV een grote naam heeft in de Bundesliga blijkt ook weer uit het feit dat Bayern talent Adrian Fein graag naar PSV wilde komen toen hij voor het eerst van de belangstelling hoorde.

Voor de presentatie van Götze donderdagmiddag, werd ook de van Bayern München gehuurde Adrian Fein voorgesteld aan de aanwezige pers in het Philips Stadion.

Fein maakte duidelijk dat hij zich richt op een plek op het middenveld, en dus niet in de achterhoede waar hij eerder speelde voor HSV.

‘De coach ziet mij als een middenvelder, ik heb al een hele tijd niet in de verdediging gespeeld. Ik hoop op een goed seizoen. We hebben een zeer sterke ploeg en ik denk dat we op verschillende manieren kunnen spelen. Het was niet gemakkelijk om Bayern te verlaten, maar toen ik hoorde dat PSV me wilde hebben, wilde ik graag komen.’

Fein had vooraf geen contact met landgenoot Götze. ‘Zijn transfer heeft mij ook verrast, ik wist van niks. Natuurlijk ben ik er blij mee, want Mario is een grote speler met veel ervaring, die deze ploeg veel kan geven’, aldus Fein.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here