Home Nieuws De Graafschap raakt vijftienjarig toptalent kwijt aan PSV

De Graafschap raakt vijftienjarig toptalent kwijt aan PSV

903
0

Voor de Graafschap is het een bittere pil nu een vertrek van toptalent Essiën Bassey aanstaande is.

De jonge en zeer getalenteerde Bassey verruilt de jeugdopleiding van De Graafschap voor de jeugdopleiding van PSV. Dat meldt dagblad De Gelderlander. Het vijftienjarige talent gaat in Eindhoven proberen om zich verder te ontwikkelen en zichzelf richten op een traject naar het eerste elftal.

Bassey staat in de Achterhoek te boek als groot talent en begon zijn jeugdige carrière bij AZSV uit Aalten, de plaats waar hij vandaan komt. Als D-pupil verhuisde hij naar De Graafschap maar de club uit Doetinchem heeft niet lang mogen genieten van zijn talenten. PSV neemt de rechtervleugelverdediger per direct over van De Graafschap. Bassey zal waarschijnlijk bij de Onder 16 van PSV gaan spelen. Het elftal van Stijn Schaars, die onlangs als trainer werd aangesteld en daarmee zijn eerste eigen elftal onder zijn hoede krijgt.

De vijftienjarige Bassey maakte indruk in Doetinchem en werd ook al opgeroepen voor Oranje Onder 16. Op de Herdgang zal de doelstelling in eerste instantie zijn om zo snel mogelijk bij Jong PSV aan te haken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here