Home Nieuws De gemiste Champions League ten spijt, PSV verdient inmiddels al 15 miljoen...

De gemiste Champions League ten spijt, PSV verdient inmiddels al 15 miljoen euro in de Europa League

1418
0

PSV greep een paar maanden geleden op de valreep naast een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

De club miste meteen vele miljoenen aan inkomsten. De misser van Eran Zahavi staat menig PSV fan en de penningmeester nog op de netvliezen. Benfica bleek te sterk maar feitelijk was Benfica geenszins te sterk want over 180 minuten bezien was PSV zeker 160 minuten de betere ploeg. Het directe gevolg waren vele gemiste miljoenen en het Europa League toernooi.

Maar aan inkomsten uit Europees voetbal toch geen gebrek. Bij de aftrap voor het vierde groepsduel donderdag in de Europa League tegen AS Monaco staat er toch al ruim vijftien miljoen euro aan Europese inkomsten op de Eindhovense teller.

Zo incasseerde PSV alleen al vijf miljoen euro voor het spelen van de verloren finale van de play-offs om een ticket in de groepsfase van de Champions League tegen Benfica. De eerste twee voorrondes, tegen Galatasaray en Midtjylland, leverden elk een ton op. Voor het deelnemen aan de Europa League kreeg PSV een startgeld van 3,63 miljoen euro, een coëfficientenpremie van 3,56 miljoen euro en 2,5 miljoen euro uit de tv-pot.

De teller liep nog verder op. De overwinning op Sturm Graz leverde 630.000 euro op, het gelijke spel tegen Real Sociedad 210.000 euro. Dat is bij elkaar opgeteld goed voor 15,73 miljoen euro. Dit is nog zonder stadion recettes.

De resterende twee groepswedstrijden kunnen ook nog meer verdiensten in het laatje gaan brengen. Een zege tegen Sturm Graz en Real Sociedad zouden goed zijn voor twee keer 630.000 euro, elk gelijkspel zou nog 210.000 euro op kunnen gaan leveren. De groepswinnaar in de Europa League toucheert 1,1 miljoen euro, de nummer twee in de poule 500.000 euro. De nummer twee kan door het winnen van een tussenronde ook nog verder in de Europa League. De nummer drie ’degradeert’ naar de Conference League. Kortom, geen Champions League miljoenen voor PSV maar het Europa League toernooi wordt toch met het jaar lucratiever.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here