Home Nieuws De Gelderlander linkt PSV aan Vitesse aanvaller Openda: ‘Ik ga nu nergens...

De Gelderlander linkt PSV aan Vitesse aanvaller Openda: ‘Ik ga nu nergens op in’

2655
0

Loïs Openda wordt door dagblad de Gelderlander gelinkt aan PSV. De aanvaller van Vitesse verkeert in grootse vorm en wordt gelinkt aan een zomerse transfer.

De huiskrant van Vitesse denkt dat PSV bovengemiddelde interesse heeft in een transfer van de snelle aanvaller. Openda was zondag weer goud waard voor Vitesse met twee treffers in het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles. De 22-jarige Belg zal over enkele weken vertrekken bij Vitesse. Openda wordt gewaardeerd in Arnhem en lijkt toe aan een stap hogerop. Of dat in Eindhoven zal gaan zijn, valt nog te bezien want er is zou veel interesse zijn voor de aanavller. “Hij is voor ons van onschatbare waarde. Van de buitencategorie. Voor succes leunen wij op Loïs. Hij is onze troefkaart”, zegt trainer Letsch.

Openda blijft zelfkritisch maar weet dat een vertrek nadert. “Ik mis ook een grote kans. Ik was de keeper voorbij, maar ik schiet op de paal. Ik ben na twee jaar bij Vitesse toe aan een stap hogerop. Dat is gezonde ambitie. Maar ik ben zeker niet uitgeleerd. Of zomaar te goed voor dit niveau. Dat zou arrogant zijn. Dan moet die eerste kans er gewoon ook in. Ik heb twee keer gescoord, maar ik heb ook geleerd van de misser.”

Openda kan inmiddels cijfers overleggen die topclub waardig zijn of in ieder uitnodigen een stap hogerop te geraken. Openda scoorde achttien keer en gaf vijf assists in 42 officiële duels. Bij Club Brugge heeft hij nog een contratc tot en met de zomer van 2024. Over zijn toekomst en de interesse vanuit PSV zegt hij: “Ik ga nu nergens op in. Ik wil boven alles met succes afzwaaien bij Vitesse. Daarna volgt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”


Facebook Comments Box