Home Nieuws De gedachten in Zürich gaan terug naar Jong PSV, Van Nistelrooij geniet...

De gedachten in Zürich gaan terug naar Jong PSV, Van Nistelrooij geniet intens van ‘zijn’ Saibari, Bakayoko en Vertessen

762
0

De gedachten van Ruud van Nistelrooij brachten hem donderdagavond teurg naar de periode waarin hij coach van Jong PSV was.

De jongelingen Ismael Saibari, Johan Bakayoko, Fredrik Oppegård, Richard Ledezma lieten hem donderdagavond ingedachten verzinken. Na afloop gaf de opgeluchte coahc toe dat hij trots was. ‘ Maar ik zal het even bij Vertessen laten’, zei hij tegen een verslaggever na de wedstrijd.

Ongevraagd stond Ruud van Nistelrooij namelijk even stil bij de ontwikkeling van de jeugdige spits Yorbe Vertessen. “Toen Yorbe net aan het woord was, dacht ik even terug aan de tijd bij Onder-19, waarin ik met hem samenwerkte. Nu hebben we hier een mooi succes beleefd in de Europa League. Een mooi moment”, aldus Van Nistelrooij.

De jonge Belg scoorde tweemaal en brak daarmee de wedstrijd open voor op het op dat moment nog geplaagde elftal dat enkele dagen ervoor met 3-0 door Cambuur werd verslagen. Voor Saibari, Bakayoko, Oppegård en Ledezma geldt dat zij dezelfde geschiedenis met Van Nistelrooij hebben. De trotse coach zag in de catacomben van het Letzigrund stadion dat een blije Vertessen de media te woord stond.

Daar over zei de coach: ‘Toen Yorbe net aan het woord was, dacht ik even terug aan de tijd bij Onder-19, waarin ik met hem samenwerkte. Nu hebben we hier een mooi succes beleefd in de Europa League. Een mooi moment. Het was niet je vraag, maar ik dacht toch: mooi om te zien. Ik weet hoe we in de jeugd samen hebben gewerkt, hoe we gewerkt hebben om hem stappen te laten maken naar het eerste. Nu staan we met deze jongens op het veld in de Europa League, ook met Ismael Saibari, Johan Bakayoko, Fredrik Oppegård, Richard Ledezma. Maar ik zal het even bij Vertessen houden, want hij scoorde twee keer”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelPSV’s ‘Grote Vriendelijke Reus’ die de records aaneenreeg in Eindhoven
Volgend artikelPSV na 1-5 winst in rijtje topteams voor eindezege Europa League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in