Home Nieuws De gang van Xavi Simons naar Ruud van Nistelrooij, beschuldigingen hoog opgepakt

De gang van Xavi Simons naar Ruud van Nistelrooij, beschuldigingen hoog opgepakt

33182
0

Xavi Simons heeft het seizoen bij PSV achter zich gelaten en is inmiddels in voorbereiding op de finaleronde van de UEFA Nations League. Het was een bijzonder seizoen voor Simons.

Onverstoorbaar, onvermoeibaar, nooit geblesseerd en een ongekende drive. Ook nog eens topscorer van de Eredivisie. En dus gloort er een fantastische toekomst voor het toptalent. De grote vraag is natuurlijk waar Simons volgend seizoen speelt. In gesprek met de Volkskrant blikt Simons nog eens terug op het afgelopen seizoen. De laatst weken bleken hectisch te zijn. Het zat Simons bijvoorbeeld flink dwars dat zijn naam in verband werd gebracht met het in diskrediet brengen van zijn favoriete trainer, Ruud van Nistelrooij.

Simons legt uit dat hij zich al snel meldde bij Ruud van Nistelrooij dat duidelijk werd dat zijn naam verbonden was aan de onrustige situatie bij de club in de maand april. De middenvelder werd in de media naar voren geschoven als de man die achter de rug van de coach om zou hebben gesproken met de clubleiding over diens functioneren. Daarop besloot Simons meteen naar de opgestapte trainer te stappen.

“Dat deed iets met me, want ik ben close met hem. Ik ben direct naar hem toegegaan en heb hem uitgelegd wat er is gebeurd”, vertelt Simons in gesprek met de Volkskrant over zijn gesprek met Van Nistelrooij. “Gelukkig is alles goed tussen ons”, voegt hij toe. “We zijn dezelfde types. Ik zag mezelf een beetje in hem. Hoe hij voetbal beleeft, beleef ik het ook”, aldus Simons. “Die passie en wilskracht zitten in mij. Hij heeft me naar PSV gebracht en op het podium gezet. Dat ik nu bij het Nederlands elftal zit, komt ook een beetje door hem.”

Al met al is de rust rond Simons enigszins wedergekeerd maar de beschuldigingen deden hem veel. Simons tracht nu vooral vooruit te kijken. Maar een terugblik op het voorbije seizoen brengen zijn gedachten naar de wedstrijd tegen Arsenal. Toen Van Nistelrooij nog coach was van PSV, debuteerde Simons tijdens het WK voor Oranje. Daar is Simons trots op, maar wijst een aan ander speciaal moment aan als mooiste moment van het seizoen.

“Dat was de wedstrijd tegen Arsenal, thuis in de Europa League. Mooie wedstrijd, prachtige tegenstander.” Arsenal zou inmiddels belangstelling hebben in Simons, die over zijn toekomst bij PSV weinig kwijt wil. “Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is”, aldus topspeler Xavi Simons.


Vorig artikelIs bij Internazionale vertrekkende Stefan de Vrij optie voor Bosz en PSV?
Volgend artikelDe combinatie Joey Veerman – Peter Bosz, middenvelder gaat naar eigen zeggen op onderzoek uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in