Home Nieuws De frustraties van Xavi Simons: ‘Ik denk gewoon dat hij heel erg...

De frustraties van Xavi Simons: ‘Ik denk gewoon dat hij heel erg teleurgesteld is in zichzelf’

6525
0

Ruud van Nistelrooij besloot zaterdag in de tweede helft een opvallende wissel toe te passen. Xavi Simons werd naar de kant gehaald.

De middenvelder baalde zichtbaar van de wissel en dat zorgde na afloop weer voor discussie in de studio van ESPN. Marciano Vink wil niet veel achter dat moment zoeken. Kenneth Perez vraagt zich op zijn beurt af of Ruud van Nistelrooij het middenveld nu gaat omgooien of juist in tact laat.

Xavi Simons heeft afgelopen weken veel indruk gemaakt en stak nog steeds de nodige energie in het duel in Leeuwarden, maar hij kon zijn stempel ook niet drukken. Rond zijn wissel was de frustratie zichtbaar bij de jonge middenvelder. Het bleek na afloop voer voor discussie te zijn. “Ik denk gewoon dat hij heel erg teleurgesteld is in zichzelf”, zegt Vink daarover bij Dit Was Het Weekend. “Hij baalt van zichzelf, denk ik. Hij is door zijn prestaties in de afgelopen weken best wel omhoog geschreven en hij verdient ook een basisplek.”

Als er iemand niet teleurgesteld behoeft te zijn in zichzelf, is het wel Xavi Simons. De ontwikkeling van de middenvelder is gigantisch te noemen. Het feit dat de teleurstelling van zijn gezicht droop, is een positief gegevens want de jonge middenvelder wil zichzelf graag bewijzen. De wissel baarde ook opzien omdat Guus Til opnieuw totaal niet in de wedstrijd zat.

Analist Perez is op zijn beurt benieuwd wat er met het middenveld gaat gebeuren. “Het wordt nu echt zó spannend wat van Nistelrooij gaat doen op het middenveld. Laat hij dit staan? Toen het onder Schmidt eindelijk een beetje onder controle was, kwam Guti erin. Dat is wel zo’n controlespeler, elke afvallende bal is voor hem. Nu heeft Van Nistelrooij gekozen voor voetbal:, aldus Kenneth Perez.


Vorig artikelDe opgelopen schade in Leeuwarden geanalyseerd: ‘Dit zijn beschamende dingen’
Volgend artikelAad de Mos gelooft niet in het huidige PSV én niet in Xavi Simons: ‘Simons is een hype’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in