Home Nieuws De Franse revival onder Peter Bosz geeft PSV enige defensieve zekerheid: ‘Daar...

De Franse revival onder Peter Bosz geeft PSV enige defensieve zekerheid: ‘Daar trainen we al een maand op’

3529
0

PSV hield afgelopen vrijdag voor de tweede wedstrijd op rij tegen een gerenommeerde tegenstander het doel schoon en dat kan niet geheel los worden gezien door de revival van Olivier Boscagli.

De Franse verdediger proeft al de gehele voorbereiding het vertrouwen van zijn trainer en verkeert daarnaast in een prima vorm. De Fransman is simpel gezegd weer helemaal terug en dat mag positief worden genoemd. Olivier Boscagli heeft namelijk best wel wat in zijn mars en heeft voetballend en in de opbouw veel te bieden. Bosz ziet in de Fransman zijn beste verdediger en dus lijkt Boscagli zeker te zijn van een basisplaats onder Peter Bosz.

Op zijn beurt is Boscagli ook tevreden met het PSV dat hij vrijdag zag in de Johan Cruijff Schaal zag. Volgens de Franse verdediger is nog veel ruimte om te leren en dient het team nog stappen te maken in de ontwikkeling, maar de plannen die op de trainingen zijn gesmeed werden goed uitgevoerd.

Boscagli is dan ook zeer te spreken over de afgelopen maand. “Dat trainen we nu al een maand. Het werkt tot nu toe goed. We willen hoog op het veld spelen en als je ballen snel terug kunt veroveren, hoef je uiteindelijk ook minder te rennen. Vanavond tegen Feyenoord wilden we veel balbezit zien te krijgen en dat is gelukt. Van daaruit konden we winnen”, vertelde Boscagli tegen het Eindhovens Dagblad.

Boscagli kampte vorig seizoen met een langdurige blessure en had maanden nodig om terug op zijn niveau te komen, maar de Fransman is inmiddels sterker dan ooit en strooide vrijdag met de ene na de andere strakke pass. Ook de lange ballen die van zijn voet vetrokken waren zo nu en dan een lust voor het oog. Na een lange periode van revalideren zit de strijdlust er duidelijk nog in bij de centrumverdediger, die inzet op een topseizoen met PSV.

“Ik voel me prima bij die manier van spelen en tot nog toe zijn we allemaal fit gebleven. Van achteruit ballen geven is een van mijn kwaliteiten, om het voetbal bij ons op te starten. Fijn om daarin bepalend te zijn”, aldus Olivier Boscagli, die vrijdagavond maar ook al eerder deze voorbereiding de nodige complimenten kreeg van Peter Bosz.


Vorig artikelLoting | Zonder blunders aan PSV zijde kan Rangers FC de borst natmaken
Volgend artikelVerbolgenheid over Stewart maar er lijkt sprake van een ‘gelimiteerde afkoopsom’: ‘PSV weet exact wat het moet betalen voor Vranckx’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in