Home Nieuws De financiële situatie van PSV: Goed, maar niet fantastisch

De financiële situatie van PSV: Goed, maar niet fantastisch

1022
0

De directie van de club presenteerde vrijdagmiddag bijzondere jaarcijfers maar maakte ook bekend grootse plannen te hebben inzake het Philips Stadion en de capaciteit daarvan.

Er blijkt de komende jaren meer mogelijk te zijn met of rond het Philips Stadion bleek uit de presentatie vrijdagmiddag. De club wenst door te groeien nu er al volop ingezet wordt op groei. Het gaat namelijk goed met PSV, zowel sportief als financieel staat de club er goed voor.

De club heeft over het afgelopen seizoen een winst geboekt van 13,1 miljoen euro maar als we naar het eigen vermogen kijken zien de cijfers er nog veel beter uit. Het eigen vermogen steeg namelijk naar 31 miljoen euro. Financieel directeur Jaap van Baar kon vrijdagmiddag dan ook bevestigen dat het goed gaat met de club en dat de verhalen over een eventuele matige financiele situatie uit de lucht gegrepen zijn.

“Er waren op een gegeven moment verhalen dat PSV Sangaré moest verkopen én Champions League moest halen om niet in de financiële problemen te komen. Dat was niet het geval. Ik ga niet doen alsof onze financiële positie fantastisch is, maar hij is wel goed”, klinkt het vanuit de directie van de club.

Cody Gakpo en Noni Madueke zorgden voor een plus van 33 miljoen euro na beide gigantische uitgaande transfers, die PSV wel nodig blijft hebben komende jaren. Afgelopen zomer kon de club desondanks wel ruim 55 miljoen uitgegeven voor de koop van Hirving Lozano, Noa Lang, Jerdy Schouten en Ricardo Pepi.

Volgens Van Baar heeft het vertrek van Bruma, Timo Baumgartl, Maxi Romero en Derrick Luckassen balans gebracht in de post afschrijvingen. Dat de Champions League een enorme financiële meevaller is moge wel duidelijk zijn. “Dat zorgde ervoor dat wij ons senang voelden bij de aankoop van Lozano”, legt Van Baar uit tegenover De Telegraaf.

“Met de verkoop van Ibrahim Sangaré en eerdere transfers van Erick Gutierrez en Xavi Simons verwachten we ook over dit seizoen een positief transferresultaat en een bescheiden nettowinst. Dat kan meer worden als we overwinteren in de Champions League of doorgaan in de Europa League. En helemaal als we nog een transfer zouden doen”, doelt de financiele baas op een eventuele winterse uitgaande transfer, die zoals vorig jaar wel het geval was, nu niet noodzakelijk is.


Vorig artikelPSV met Manchester City enige ongeslagen ploeg in Europa
Volgend artikelVIDEO: Noa Lang neemt PSV shirts mee naar Brugge | ‘Lang naar één van de heetste ploegen van Nederland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in