Home Nieuws De ‘financiële risico’s’ versus de hernieuwde belangstelling voor Jarrad Branthwaite

De ‘financiële risico’s’ versus de hernieuwde belangstelling voor Jarrad Branthwaite

4043
0

Met nog enkele dagen tot het sluiten van het transferwindow staat er nog heel wat te gebeuren rond de club. Een aantal uitgaande en inkomende transfers kunnen niet worden uitgesloten.

Er is veel belangstelling voor de spelers die Peter Bosz tot zijn beschikking heeft. Anderzijds wisten Earnie Stewart en Marcel Brands deze zomer al de nodige inkomende transfers af te wikkelen, waarbij de nodige miljoenen zijn uitgegeven. Echter is men nog niet klaar want de veel bekritiseerde defensie is nog altijd onderwerp van gesprek. A

fgelopen week werd bekend dat PSV opnieuw denkt aan Jarrad Brantwaithe van Everton. In Liverpool is Branthwaite bankzitter en het is tevens geen geheim dat de Brit graag terug wil naar PSV. De club wedt op meerdere paarden maar zou de 21-jarige Brantwaithe toch graag aan de selectie willen toevoegen. PSV overweegt geen huurtransfer meer omwille van meerdere redenen maar een directe koop van de Brit is een kostbaar geheel. Everton zou namelijk maar liefst vijftien miljoen euro willen ontvangen voor Brantwaithe. Of dat nog een verantwoorde investering zou zijn zonder kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League is een gerechtvaardigde vraag.

Uit het niets bleek de ploeg van Peter Bosz ook nog eens zonder centrale verdedigers te zitten tegen het einde van Rangers FC – PSV. Zowel Olivier Boscagli als André Ramalho vielen uit. Armando Obispo is al langer geblesseerd en ook niet beschikbaar. PSV besloot eerder al om het treffen met Go Ahead Eagles te verplaatsen, waardoor er weekend geen wedstrijd op de agenda staat. Gezien de personele problemen in de achterhoede lijkt dit geen overbodige luxe geweest te zijn.

Is PSV bereid deze week nog meer financiële risico’s na de vele miljoenen euro’s die al geïnvesteerd te nemen? De achterhoede is en blijft namelijk een groot punt van zorg. “Achteraf gezien heeft Bosz gelijk gekregen”, vertelt Mossou in de AD Voetbalpodcast over het uitstellen van het duel tussen PSV en Go Ahead Eagles van komend weekend. “Het is een beetje dubbel. In de voorbereiding wil je ritme kweken en creëren, maar aan de andere kant is de voorbereiding fysiek kwetsbaar. Spelers zijn nog aan het opstarten en te vroeg pieken kan blessures opleveren. Dat is een beetje de achterliggende gedachten van de clubs zelf.”

Ook het transferbeleid en de miljoenen euro’s die al geïnvesteerd zijn worden besproken. “Het is toch niet zo heel raar dat PSV bij Branthwaite uitkomt?”, reageert de journalist op de hernieuwde interesse in de Engelse verdediger van Everton. “Die jongen was toch best redelijk? Het maakt het opmerkelijk dat Everton in eerste instantie teveel vroeg en PSV het nu opnieuw probeert”, klinkt het.

“Dat geldt in het algemeen voor wat PSV doet. Ze nemen duidelijk financiële risico’s, met de kansen die er liggen: De play-off tegen Rangers en de twee Champions League-tickets. Ze nemen een vlucht naar voren en geven aardig wat geld uit. En Branthwaite zou daar precies in passen, omdat hij in eerste instantie te duur was”, aldus Mossou over de transferperikelen.


Vorig artikelFranse media linken Georginio Wijnaldum aan transfer naar PSV
Volgend artikelAad de Mos gelooft in winst tegen Rangers maar waarschuwt voor Benítez: ‘Die gaat elke week in de fout’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in