Home Nieuws De eerste training van Noa Lang gaf ‘een bijzonder moment’ | Toekomst...

De eerste training van Noa Lang gaf ‘een bijzonder moment’ | Toekomst Simons: ‘Ziet er behoorlijk goed uit’

14668
0

Deze week begon Noa Lang aan zijn trainingen op de Herdgang maar maandagmorgen sloeg de schrik meteen om het hart bij de aanwezigen rondom het trainingsveld.

Rik Elfrink vertelt in gesprek met het Ajax medium voetbalprimeur over dat wat hij zag toen hij de Herdgang opliep. Achteraf blijkt de schade zeker mee te vallen maar Lang lag er wel degelijk flink gekwetst bij meteen na aanvang van de training.

In gesprek met de Ajax fans van voetbalprimeur zegt Elfrink dat er even rekening gehouden werd met een zware blessure omdat normaal lopen er even niet in zat voor Lang. “Dat was even een bijzonder moment”, zegt Elfrink over de start van de trainingen van Noa Lang. Dat de transfer van Lang in Amsterdam ook onderwerp van gesprek is, werd afgelopen dagen wel duidelijk. Vele Ajax fans balen van de transfer van Lang naar PSV en hadden de aanvaller graag opnieuw voor Ajax zien spelen. Dat geldt ook voor de redacteuren van voetbalprimeur, die Lang in artikelen steevast als ex-Ajacied aanduiden, terwijl de aanvaller ook voor Feyenoord en FC Twente speelde.

“Ik was er rond 10.30 uur en het eerste dat ik zag was Noa Lang, die in een hoekje op de grond lag. Hij bewoog amper en moest met ondersteuning van twee fysio’s van het veld, want hij kon niet lopen. Dus ja, dat zag er heel slecht uit. Maar een halfuurtje later kwam hij toch weer wandelend het veld op” vat Elfrink het geheel samen.

“De verwachting is dat hij deze week weer in de groep instroomt. Het zal geen heel groot probleem zijn, maar het was toch een bijzondere eerste werkdag voor hem”, zegt de PSV clubwatcher van het Eindhovens Dagblad.

Elfrink snapt de stap van Lang naar PSV volkomen en vindt het een logische stap. “Het is een jongen die bij Club Brugge toch wel behoorlijk carrière heeft gemaakt. Hij is in een fase van zijn carrière, waarin hij mentaal misschien net nog niet rijp is voor een echte stap naar het verdere buitenland. Dan is PSV misschien wel een mooie doorstart.”

Elfrink heeft ook nog een update rond Xavi Simons, die rond is met PSV over een verlenging van zijn contract. Normaal gesproken volgt de bekendmaking van het geheel einde deze week of anders begin volgende week maar Xavi Simons gaat zijn contract bij PSV verlengen tot en met de zomer van 2028, bevestigen bronnen tegenover PSV Inside.

Simons zal bij PSV de rol van nummer 10 gaan invullen, zoals Simons ook al het rugnummer 10 toebedeeld heeft gekregen van PSV. “PSV is in gesprek met zijn zaakwaarnemer en dat ziet er eigenlijk goed uit. Sterker nog, dat ziet er behoorlijk goed uit. Ik verwacht dat het goed gaat komen. Maar ja, ik kan dat wel verwachten, er moet eerst een handtekening onderstaan. Alles wat ik tot die tijd zeg is verwachting. Dat ze ver zijn en dat ze er volop mee bezig zijn, is duidelijk”, aldus Rik Elfrink over Noa Lang en Xavi Simons.


Vorig artikelYorbe Vertessen gaat niet in op belangstelling van andere clubs en wil bij PSV slagen
Volgend artikelNa Pepi, Summerville en Beelen lijkt PSV opnieuw in een strijd met Feyenoord verwikkeld te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in