Home Columns De eerste kritische pijlen mogen inmiddels gerust weer op John de Jong...

De eerste kritische pijlen mogen inmiddels gerust weer op John de Jong worden gericht

10095
1

De kritieken en commentaren op John de Jong liegen er inmiddels niet om. In de opportune voetbalwereld geldt FC Twente – PSV als het startschot voor bakken kritiek op John de Jong.

De td heeft voor PSV ook goede tot geweldige zaken verricht maar populair is de Jong nooit geweest onder de aanhang. Niet alleen PSV fans maken zich er schuldig maar ook vrijwel alle media in het land wijzen naar John de Jong nu de eerste tekenen van sportieve rampspoed zichtbaar lijken. ‘Lijken’, zeggen we er bewust bij want er is heden ten dage in seizoen 2022-2023 nog geen man overboord. Wel was het schrikbarend wat PSV zaterdagavond op de mat legde in de Grolsch Veste. De ploeg van Ruud van Nistelrooij werd compleet overlopen en feitelijk finaal weggespeeld door een enthousiast FC Twente.

Hoe zou de avond er voor ons PSV aanhang er hebben uitgezien als PSV hetzelfde enthousiasme en wilskracht aan de dag had gelegd als het elftal van Ron Jans? We zullen het nooit weten maar feit is wel dat het eerste de beste beetje weerstand dit PSV vaak teveel is om goed te kunnen presteren. Rik Elfrink heef het namens het Eindhovens Dagblad al over het rapportcijfer voor John de Jong. De directie is verantwoordelijk voor het samenstellen van het elftal, is Elfrink van mening na de zeperd van jewelste in Enschede.

Valentijn Driessen vond de euforie rond de transferzomer van PSV al langer te veel van het goede. De voorman van de Telegraaf wist de verwachtingen eerder al te temperen. Geregeld stelt Valentijn Driessen vraagtekens bij het gekozen beleid van de directie. Ook Rik ELfrink zag dat de dreun in Enschede het gevolg was van eerder ‘zand wat in de ogen gestrooid’ werd, zoals de PSV watcher middels spreekwoordelijke vergelijkingen de situatie bij de club tracht te omschrijven.

‘De problemen in de verdediging roepen automatisch de vraag op of de leiding van PSV deze zomer wel goed gekeken heeft naar de achterste linie’, schrijft de terecht kritische Elfrink. ‘Van Nistelrooij zei in juli in een gesprek tijdens het zomerse trainingskamp van PSV in Duitsland dat Teze en Ramalho de toppers zijn en dat Obispo het kan worden. Technisch directeur John de Jong sprak toen de ambitie uit dat PSV over Ajax heen wil’, schrijft Elfrink in zijn betoog over de transferzomer van PSV.

Elfrink gaat verder en richt de pijlen op John de Jong en de defensie. ‘De Jong moet vorig seizoen toch ook gezien hebben dat de achilleshiel van PSV vaak de laatste lijn was, met ook nog een kwetsbare keeper daarachter. De goalie is nu vervangen door een betere (Walter Benitez), maar heeft dezelfde verdedigers als Joël Drommel voor zich staan’, luidt de analyse van Elfrink. ‘In alle linies pakte PSV door met het halen van échte versterkingen, maar voor de achterhoede kwamen Ki-Jana Hoever en Jarrad Branthwaite. Allebei nog niet klaar voor een basisplek en nu nog geen serieuze concurrenten voor de bemanning die er al was’, aldus de PSV clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad.

Tel daarbij op dat de club gerust een vervanger voor Max had kunnen zoeken na meerdere biedingen van bijna 10 miljoen euro op een verdediger die eigenlijk geen verdediger is, of in ieder geval niet speelt zoals een verdediger hoort te spelen. De huursom plus salaris voor Ki-Jana Hoever is niet bekend maar met het vertoonde spel willen we dat ook even niet weten. Het zal niet om 150.000e per jaar gaan, schatten we zo in.

Kortom, zoals eerder gezegd is er nog niets verloren na een rampwedstrijd in Enschede maar feit is dat FC Twente – PSV aanleiding is om de eerste kritische pijlen op John de Jong te richten. Althans, zo lijkt een flink deel van de PSV te denken getuige de wederom forse kritieken aan het adres van onze technisch directeur.


Vorig artikelJubelende Duitse media zien Hendrix als spelmaker maar trainer tempert euforie: ‘Het is hier geen Eindhoven’
Volgend artikelFenerbahçe voegt daad bij het woord en probeert Bruma naar de uitgang te duwen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in