Home Nieuws De discutabele invalbeurt van Madueke, Gakpo meldt goed nieuws: ‘Ik blijf bij...

De discutabele invalbeurt van Madueke, Gakpo meldt goed nieuws: ‘Ik blijf bij PSV’

16889
1

PSV was niet goed genoeg tegen AZ. Die conclusie trok Ruud van Nistelrooij na afloop van de onverwacht verloren wedstrijd.

De coach stelde na afloop vast dat teveel spelers hun niveau niet haalden. Die conclusie doet zeker recht aan. De coach paste mede ingegeven door blessures veel wisselingen toe. Zo werd Gakpo van linksbuiten achter de spits geposteerd om nog iets te forceren na het inbrengen van Madueke en eerder El Ghazi. El Ghazi begon als rechtsbuiten maar verhuisde naar de linkerkant na de invalbeurt van Madueke. El Ghazi geraakte weer geblesseerd en dus werd Gakpo weer gesommeerd op links te spelen.

Het deed de automatismen al met al weinig goed. Desondanks had een gelijkspel of eventueel meer, er zeker nog in gezeten ware het niet dat er feitelijk én cijfermatig bezien niet zoveel reden tot één of drie punten was.

PSV wist namelijk met 58% balbezit maar twee keer op doel te schieten. Van de tien geproduceerde schoten waren er dus maar twee daadwerkelijk doelgericht. Daartoe behoorde de verkeerd geraakte bal van Madueke in de slotfase, die hoog over het doel van AZ verdween, dus niet. Madueke had de voorzet vanaf de rechterkant voor het intikken maar leek verkeerd uit te komen met zijn passen. Meters over, was het gevolg.

Madueke kende eigenijk wel een opvallende invalbeurt, die her en der discussie opriep. Madueke was zeker gevaarlijk, creëerde zelf mogelijkheden met acties op snelheid maar leed ook vaak opvallend simpel balverlies. Een gebrek aan ritme is daar zeker debet aan.

Ruud van Nistelrooij gaf in gesprek met ESPN aan dat PSV gewoon niet goed was tegen AZ. “Teveel spelers haalden hun niveau niet”, aldus Van Nistelrooij. “We geven een goal weg in onze eigen opbouw. Dat was onnodig en gewoon heel slecht. We hadden vooral aan de bal heel veel moeite om rust te hebben. Teveel spelers waren niet op hun niveau en dan krijg je het moeilijk.”

De verliezende trainer, inmiddels vier nederlagen na veertien wedstrijden, vond het in de tweede helft wel wat beter lopen. “Met Branthwaite kwam er iets meer rust in de opbouw. We namen wat meer tijd en maakten betere keuzes. De veldbezetting werd ook beter, maar we hadden ook heel veel foute passes en slordigheden. Ook de spelhervattingen waren niet goed genoeg om een goal te kunnen maken. Iedereen probeerde, maar uiteindelijk was het een slechte prestatie van ons vandaag.”

Van Nistelrooij werd gevraagd naar zijn wissels. “Guti werd gewisseld omdat we achter stonden en dus aanvallender gingen spelen. Helaas raakte El Ghazi geblesseerd, want toen hadden we al een extra aanvaller erbij gezet. Toen moesten we terug schakelen met Guus erbij. Hij deed ook zijn ding. Daarna ging Branthwaite nog naar voren in een allerlaatste poging, maar dat mocht ook niet baten.”

Tenslotte heeft Cody Gakpo dan tussen de regels door nog goed nieuws te melden. In de voetballerij weet je het nooit maar de insteek van Cody Gakpo is om na het WK bij PSV te blijven. “We moeten nog gedisciplineerder spelen en vast zijn in de formatie”, zo gaf hij aan. “Van daaruit moeten we de slordigheden eruit halen en geen kansen meer weggeven. Dan kunnen wij gewoon goed voetballen. Dat hebben wij al laten zien. Daar moeten we op voortborduren. Dit was denk ik een incident. Hiervoor waren we goed bezig. We weten wat we kunnen. Dat moeten we vasthouden, verbeteren en verder ontwikkelen.”

Gakpo kreeg tenslotte de vraag of hij in de tweede seizoenshelft ook nog voor PSV speelt. “Ja”, zei hij direct en zonder twijfel. “Ik focus me gewoon op PSV. Nu ga ik me focussen op het WK en dan zien we wel weer verder.”


Vorig artikelEen gebrek aan scherpte, kwaliteit of niveau? 4e nederlaag in 14 wedstrijden maakt veel los
Volgend artikelVraagtekens rond WK deelname Denzelf Dumfries, verdediger valt uit

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in