Home Nieuws De discussie is weer terug, ook bij Sevilla: ‘Waar moet hij zijn...

De discussie is weer terug, ook bij Sevilla: ‘Waar moet hij zijn hand dan laten?

609
0

PSV en Sevilla deelden dinsdagavond de punten in een hete tweestrijd, die einde november deel twee in petto heeft. In de laatste week van november zal PSV voor de tweede keer in amper een jaar tijd afreizen naar de stad in Andalusie.

Er bleken dinsdagavond de nodige discussiemomenten te zijn. Met name rond de strafschop en de afgekeurde goal van Sevilla ontstonden stevige discussies. De eeuwenoude discussie over wanneer er wel of niet sprake is van hands, laaide ook in het Philips Stadion weer op.

Gudelj ging na afloop ook in op de rol van de arbitrage. Zo werd een goal van Adrià Pedrosa afgekeurd wegens hands en kreeg PSV een penalty na een lichte overtreding van Sergio Ramos op Malik Tillman. “Ik denk dat de scheidsrechter te veel de aandacht op zich heeft genomen. Ik denk dat er momenten waren waar hij en zijn team twijfelachtige beslissingen maakten”, aldus de Servisch Nederlandse verdediger bij RTL.

Vooral van de afgekeurde goal baalt Gudelj. “Waar moet hij zijn hand dan laten? Hij heeft hem voor zijn lichaam. Hij moet hem afkeuren, maar het blijft zuur voor ons natuurlijk.”

Niet alleen op het veld was er sprake van vuurwerk. Na het laatste fluitsignaal was het Sergio Ramos die zijn ongenoegen uitte over de arbitrage. “De VAR kan toch helpen?” uitte de Sevilla-aanvoerder frustrerend over enkele discutabele momenten tijdens de wedstrijd. De Spaanse media waren het roerend met Ramos eens en wezen unaniem een schuldige aan voor het puntverlies van Sevilla: de arbitrage.

PSV zal deze lessen ter harte moeten nemen. De groepsfase van de Champions League is genadeloos, en ieder punt is van belang. Terwijl PSV de wonden likt na het duel met Sevilla, zal de focus alweer moeten liggen op de volgende uitdaging in Europa. PSV gaat op voor een tweeluik tegen de verrassing van groep B, RC Lens.

De wedstrijd tegen Sevilla maakte één ding pijnlijk duidelijk voor PSV: het niveau van de Champions League is van een andere orde dan dat van de Eredivisie. Voetballend kan PSV zeker mee in de top van Europa, bleek gisteren andermaal na het aanschouwen van de wedstrijdstatistieken, waarbij PSV maar liefst 38 schoten richting het vijandelijke doel wist af te vuren. Ook het percentage balbezit, richting 65 tot 70%, is prima te noemen. Toch houden we maar een punt over aan het geheel. Deze realisatie is een goed moment voor de club waarop het met de neus op de feiten werd gedrukt.


Vorig artikelPeter Bosz oneens met alle criticasters: ‘Ik vind Ramalho een geweldige verdediger, heel betrouwbaar’
Volgend artikelNoa Lang geeft unieke antwoorden | Topaanvaller dribbelt zichzelf richting Messi en Neymar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in