Home Nieuws De defensie als achilleshiel, van Nistelrooij blijft nuchter: ‘Het is duidelijk waar...

De defensie als achilleshiel, van Nistelrooij blijft nuchter: ‘Het is duidelijk waar we naar op zoek zijn’

3913
0

Ruud van Nistelrooij blijft uiterst kalm en rustig onder de problemen in de achterhoede van zijn elftal.

De trainer is achterin nog op zoek naar de juiste formatie en dat betekent dat de tegendoelpunten nog steeds als rijpe appelen uit de boom vallen. Het is soms daadwerkelijk kommer en kwel wat de achterhoede laat zien. PSV krijgt in elke officiële wedstrijd tegendoelpunten te verwerken en de ploeg kon nog geen enkele keer de nul houden dit seizoen.

Op de persconferentie na de nederlaag in Enschede ging van Nistelrooij in op de defensieve problemen. Hoe komt het dat de trainer nog steeds zijn vaste centrale duo nog niet heeft gevormd? Het eerder stabiele duo Teze en Obispo werd in Enschede opnieuw uit elkaar gehaald omdat Mwene nog niet negentig minuten kan presteren als rechtsback. Dus verhuisde Teze naar de rechterkant.

‘Je kijkt naar de wedstrijden die komen, naar de tegenstander, naar jongens die terugkomen van blessures. Je zoekt naar vastigheid en kijkt naar andere combinaties’, zei de trainer. ‘Wat gaat rust brengen, wat geeft stabiliteit? Het is duidelijk waar we naar op zoek zijn.’

Het vele geschuif lijkt echter juist vooral voor onrust te zorgen getuige de vele tegendoelpunten. ‘Dat kan zeker, maar je kijkt ook naar de vorm, naar hoe de jongens trainen, naar hoe de jongens vandaag weer presteren. Daar moet je conclusies uit trekken en dan ga je weer door’, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelPSV directie krijgt complimenten over leiderschap, PSV defensie is echter opnieuw zorgenkind
Volgend artikelHugo Borst is even geen fan van Cody Gakpo: ‘PSV is lek en labiel, reden voor een massaontslag’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in