Home Nieuws De dag 30-8-2021 voor Ihattaren: ‘Mino zei: het wordt Juventus. Alsof ik...

De dag 30-8-2021 voor Ihattaren: ‘Mino zei: het wordt Juventus. Alsof ik door de achterdeur weg moest bij PSV’

6124
0

Mo Ihattaren wenst het verleden achter zich te laten en richt zich nu volledig op zijn rentree.

Daartoe tracht de middenvelder fit te worden met behulp van professionele trainers en begeleiders. Deze week vond het Ihattaren het nodig zichzelf te uiten in gesprek met de Telegraaf. Ihattaren heeft nog een lange weg af te leggen maar de afgelopen maanden zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten. In gesprek met de Telegraaf zegt Ihattaren ook dat het vertrek bij PSV hem zwaar viel. De 30 augustus 2021 werd een bijzondere dag voor Mo Ihattaren, die al jaren op de Herdgang te bewonderen viel.

De middenvelder kwam op 24 april vorig jaar voor het laatst in actie. Hij is blij dat Juventus wil meedenken over een nieuwe verhuurperiode. FC Utrecht hoopt Ihattaren voor anderhalf jaar vast te leggen. Tot hij een nieuwe club heeft, doet hij er in het Olympisch Stadion onder leiding van Fysiomed alles aan om zo snel mogelijk fit te worden.

‘Ik weet dat ik een half jaar niet heb gevoetbald en een wedstrijd of vier nodig zal hebben om in mijn ritme te komen. Ik moet nu écht fit worden. Ik weet dat ik dat snel voor elkaar kan krijgen. Dat bleek ook afgelopen zomer. Ik wil zweten, kramp krijgen. Ik wil het vóélen dat ik weer voetbal. Heerlijk.

In de zomermaanden werd al duidelijk dat Ihattaren bij PSV niet meer op één lijn zou komen Roger Schmidt. “Bij PSV vroeg iedereen al weken wanneer ik weg zou gaan”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Alleen Toon Gerbrands en John de Jong zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen.” Dat was voor Ihattaren nog niets eens zo’n slechte move geweest want Jong PSV had helend en voortvarend kunnen werken voor de jonge Ihattaren maar de trotse middenvelder zag dat als een achteruitgang, waar hij ook na een aantal maanden flinke stappen voorwaarts had kunnen maken.

Vlak voor de transferdeadline van 31 augustus 24.00u kwam er opeens een oplossing voorbij. Niet de beste, is achteraf gebleken maar wel een vooraf mooie oplossing. Welke voetballer wil er niet voor Juventus spelen? De Italiaanse ontsnappingsroute werd echter een hel voor Ihattaren. De middenvelder vertelt tegen de Telegraaf over dat moment toen hij bij PSV van het trainingsveld stapte. “Op 30 augustus, na de training, zag ik dat Mino mij heel vaak gebeld had. Hij zei: het wordt Juventus, je moet straks vliegen. Ik moest er in mijn eentje naartoe. Ik tekende in de avonduren, sliep in het hotel van de club en ging de volgende dag met de taxi naar Sampdoria”, aldus Mo Ihattaren over de bliksemtransfer, die achteraf geen enkele partij goed heeft gehdaan.


Vorig artikelHet kan verkeren, zeker in Barcelona: Steeds meer waardering en speeltijd voor Luuk de Jong, Memphis mag vrezen voor vertrek
Volgend artikelDerksen vol verbazing over aan PSV betaalde transfersom voor Bergwijn, ook Ajax fans zitten niet te wachten op transfer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in