Home Nieuws De dag dat Götze PSV en de achterban compleet overviel: ‘Weet hij...

De dag dat Götze PSV en de achterban compleet overviel: ‘Weet hij dat het bedrag voor twee jaar is?’

4626
0

Mario Gotze wist afgelopen transferperiode PSV en haar achterban compleet te verrassen toen bekend werd dat de middenvelder naar PSV zou komen.

Die dag bleek op de burelen van het Philips Stadion dat er een vrijwel onmogelijke transfer toch mogelijk gemaakt werd en dat Mario Gotze PSV’er zou worden.


Toon Gerbrands kan het zich allemaal nog goed herinneren. Gerbrands was donderdagavond te gast bij de Supportersvereniging, dat een talkshow organiseerde vanwege het 100-jarige bestaan. De directeur blikte met de fans terug op de dag dat Gotze zijn ja-woord gaf aan PSV.

De dag begon met onverwacht nieuws voor Gerbrands. “Ik wist om tien uur in de morgen op de dag dat hij naar ons kwam nog niet eens dat hij in beeld was”, zegt Gerbrands tegen het Eindhovens Dagblad.

“John de Jong kwam toen mijn kamer binnen en vertelde dat hij en onze coach een gesprek hadden gehad over Götze. We hebben niet zo heel veel geld meer, bied hem maar wat, zei ik. We zien wel hoe het uitpakt en waarschijnlijk ben je er binnen een uur weer vanaf.

Dat Götze daadwerkelijk serieus voor een contract bij PSV wilde gaan en onderweg was naar het Philips Stadion, had Gerbrands zeker niet verwacht. “Om twaalf uur kwam John mijn kamer weer binnen en vertelde hij dat Götze het zou doen. Toen heb ik nog gevraagd of hij begrepen had dat het bedrag voor twee jaar was. Ik heb daarna ook de raad van commissarissen nog gebeld, die precies dezelfde reactie had. Is dat die Götze die we kennen, klonk het.”

Gerbrands en zijn mensen wisten het grote nieuws stil te houden maar via sociale media lekte het toch uit en een groots gerucht bleek werkelijkheid te zijn geworden. Gotze werd PSV’er. “Uiteindelijk kwam er in de avond een hype omdat een snackbarhouder hem had gezien. Meestal vind je het niet leuk dat iets uitlekt, maar nu was het een hype en die is alleen leuk als het lukt.”


Facebook Comments