Home Nieuws De conclusies na de Oranje-dagen van Schouten, Veerman en Teze: ‘Dat stempel...

De conclusies na de Oranje-dagen van Schouten, Veerman en Teze: ‘Dat stempel kleeft aan hem’

1750
0

PSV start woensdag de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Twente in de Grolschveste. Woensdag en donderdag druppelen alle spelers weer binnen op De Herdgang en dus kan het vizier op FC Twente – PSV worden gericht.

Zijn Jerdy Schouten, Joey Veerman en Jordan Teze wijzer geworden van een kleine week Oranje onder bondscoach Ronald Koeman en hoe worden de drie PSV’er beoordeeld na de gespeelde minuten in het Oranje-shirt? Normaal gesproken zullen Jerdy Schouten, Joey Veerman en Jordan Teze in aanmerking voor het Europese Kampioenschap in Duitsland als Koeman langzaam zijn selectie in beeld gaat brengen komen maanden.

Journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International laat zijn licht schijnen over het spel van Jerdy Schouten, Joey Veerman en Jordan Teze in het Oranje-shirt en de kansen op deelname aan het Europese Kampioenschap in Duitsland. Krabbendam zag twee PSV’ers spelen namens het Nederlands elftal tegen Gibraltar. Jordan Teze kreeg een basisplaats, evenals middenvelder Joey Veerman. Hoe kijkt de journalist tegen de performance van beide spelers aan?

“Als bonus kon Koeman zich bovendien een nog beter beeld vormen van de nieuwelingen in de basis – Jordan Teze, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners, Joey Veerman, Donyell Malen en Calvin Stengs”, schrijft Krabbendam in Voetbal International.

“Na rust maakte Koeman speeltijd vrij voor Thijs Dallinga en Jorrel Hato, debutanten nummers 24 en 25 onder zijn regime. Voor de backposities maken Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman grote kans”, vervolgt de journalist zijn zienswijze. “Dumfries is zelfs een belangrijke schakel als Koeman kiest voor 3-4-3. Die speelwijze past ook Jeremie Frimpong het beste. Jordan Teze was tegen Gibraltar de rechtsback in het vertrouwde 4-3-3, de speelwijze die Hartman ook goed beheerst. Het zou kunnen zijn dat de bondscoach Dumfries én Frimpong te veel van hetzelfde vindt”, aldus Krabbendam, die ziet dat Koeman keuzes te over heeft in de defensie.

Krabbendam richt zijn vizier ook op Joey Veerman en zijn kansen op deelname aan het Europese Kampioenschap. Zit een basisplaats naast Frenkie de Jong erin voor Veerman?

“Joey Veerman liet zien dat hij die kwaliteiten heeft, hij stond tegen Gibraltar aan de basis van de eerste twee goals, maar aan de Volendammer kleeft het stempel dat hij defensief nog wel eens wat vergeet”, aldus Krabbendam, die zich ook richt op de kansen van Jerdy Schouten op deelname aan het Europese Kampioenschap.

“Jerdy Schouten kreeg tegen Ierland en Gibraltar de kans de bondscoach te overtuigen. Dat lukte hem niet bij Louis van Gaal, die de – tegenwoordig – PSV’er te weinig vooruit vond denken. Schouten laat in Eindhoven zien dat hij op het niveau van de Champions League het verschil maakt. Ook Koeman was niet ontevreden”, aldus Krabbendam.


Vorig artikelWaarom FC Twente een ‘angstgegner’ voor PSV wordt genoemd is een raadsel | Journalist, die Twente-fan lijkt, vreest voor PSV
Volgend artikelCody Gakpo reageert op PSV-deal met ViaPlay | Docu over miljoenenspel rondom transfer Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in