Home Nieuws De complimenten vliegen Luuk de Jong, die niet zonder Willems, Gakpo én...

De complimenten vliegen Luuk de Jong, die niet zonder Willems, Gakpo én Teze kan, om de oren

2461
0

Wederom twee fenomenale kopballen van Luuk de Jong. De spits en aanvoerder is ontegenzeggelijk een enorme kopspecialist.

Het ziet er allemaal zo eenvoudig uit de spits, die nog niet eens zo lang is als men denkt. De Jong is met zijn 1.88u zeker niet klein te noemen maar een speler als Erling Haaland, toch geen matige spits te noemen, is een centimeter of 6 langer maar reikt bij lange niet aan de kopkwaliteiten van Luuk de Jong.

Woensdagavond was het weer raak voor de spits. Twee rake kopballen op twee goede momenten met dito scherpe voorzetten, zorgden dat De Jong zijn specialiteit weer eens kon showen. Het zorgde na afloop voor lovende kritieken aan het adres van de beste kopper van Europa en wellicht de beste kopper van de wereld.

In de Studio van ESPN bleek men lyrisch te zijn over de kwaliteiten van de spits van PSV. Dat gold ook voor ESPN-analist Kees Kwakman. Kwakman kan er niet bij hoe eenvoudig de spits iedere keer zijn kopkwaliteiten kan tonen. Luuk de Jong is nu Eredivisie-topscorer van deze eeuw met 155 goals.

Bij Voetbalpraat vertelt Kwakman waarom het zo moeilijk is om De Jong te verdedigen. “Daar weet ik toevallig alles van”, begint de voormalig verdediger, die Luuk de Jong drie keer zag scoren in een rechtstreekse confrontatie. Natuurlijk begint het ook bij de voorzetten. In de jaren van Luuk de Jong onder Phillip Cocu bleek Jetro Willems de ene fantastische voorzet na de andere af te leveren. Later nam Cody Gakpo die rol over en momenteel lijkt Jordan Teze die rol van Gakpo weer over te nemen. Teze levert de ene na de andere perfecte voorzet op Luuk de Jong af, zo ook tegen Go Ahead Eagles.

“Met name die voorzetten. Mijn persoonlijke ervaring met hem is dat ik dacht: ik zorg dat hij niet voor me komt. Toen viel die bal net over me heen en dacht ik: dan ga ik wel korter zitten zodat de bal niet over me heen valt. Toen sprintte hij naar de eerste paal en tikte hij hem daar binnen”, zegt Kwakman.

“Hij speelt altijd in een aanvallende ploeg met goede buitenspelers. Dat is in zijn voordeel”, vervolgt Kwakman, die benadrukt hoe moeilijk het voor een verdediger is om Luuk de Jong daadwerkelijk goed te verdedigen. “Je bent altijd aan het reageren. Hij kiest zó goed positie. Hij weet zó goed waar die ballen gaan vallen. Waarschijnlijk heeft hij afspraken met spelers gemaakt. Dan heeft hij ook nog eens de kwaliteiten om én goed te timen én goed te koppen”, aldus een lyrische Kees Kwakman, die de spits tot de wereldtop vindt behoren op dat vlak.

“Dan is hij, gelukkig heeft hij het ook in Europa en in de Champions League laten zien, één van de beste spelers ter wereld daarin”, besluit Kees Kwakman.


Vorig artikelJoey Veerman veegt de vloer aan met FC Volendam
Volgend artikelBosz niet eens met zogenaamde ‘reserverol’ Bakayoko: ‘Dat valt allemaal nog wel mee, toch?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in