Home Nieuws De coach die zegt altijd te twijfelen over de opstelling: ‘Bergwijn speelt...

De coach die zegt altijd te twijfelen over de opstelling: ‘Bergwijn speelt altijd’

22
0

Steven Bergwijn maakte donderdagavond een geweldige goal. Mark van Bommel ging als trainer coach helemaal uit zijn dak bij de lange sprint van Bergwijn.

Van Bommel spreekt zich iedere week uit over de opstelling en de twijfels die hij daarin heeft. “Ik twijfel iedere week over de opstelling”, is een veel gehoorde uitspraak van de coach. Toch is Bergwijn altijd een zekerheidje op het wedstrijdformulier, zo sprak de coach zich vrijdagmiddag uit.


“Het was een mooie goal en ik ben blij voor Steven dat hij scoorde. Op dat moment voel ik me zelf ook even meer speler dan trainer”, doelde Van Bommel op zijn vreugde-explosie langs de lijn.

“Steven maakt een mooie ontwikkeling door. Hij is heel stabiel. Ik ken hem al langer, bij mij speelt hij altijd. Hij is een speler die iets extra’s heeft en die wedstrijden kan kantelen en beslissen op momenten dat je het niet verwacht.”

Van Bommel wil zich niet verschuilen achter het feit dat Vitesse twee dagen langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op het duel van zondag in de Gelredome, waar PSV overigens nog nooit verloor. Vrijdagavond spelen ook de Oranje-vrouwen daar nog een oefenwedstrijd tegen Mexico.

,,Meen je dat? Dat wist ik niet. Maar ik neem aan dat ze bij Vitesse goede groundsmenhebben”, aldus Van Bommel. ,,En die twee dagen extra, dat is best wel veel. Maar wij hebben voor de winterstop ook vaak maar een paar dagen vrij gehad tussen wedstrijden in.”


Facebook Comments