Home Nieuws ‘De Boer kan eigenlijk niet meer om Cody Gakpo heen en Teze...

‘De Boer kan eigenlijk niet meer om Cody Gakpo heen en Teze is de opvolger van Dumfries”

1933
0

Cody Gakpo is al enkele dagen in het nieuws door zijn uiterst goede prestaties.

De verschillende media en journalisten zagen Gakpo schitteren bij Jong Oranje en voorzien een volgende stap voor Gakpo. De jonge Eindhovenaar was in ieder geval de uitblinker afgelopen week en dat smaakt duidelijk naar meer.


Voetbal International legt in een analyse alle spelers van Jong Oranje langs de meetlat van de cijfers. Gakpo is beoordeeld met een cijfer 8. “Met zijn individuele kwaliteiten wist hij volop kansen te creëren. Op tachtig procent nog altijd de meest gevaarlijke man bij Jong Oranje én tegen de Hongaren de absolute uitblinker”, zo wordt geschreven. “Frank de Boer kan eigenlijk niet meer om hem heen”, klinkt het onomwonden.

Ook Jordan Teze kende een uitstekend toernooi en krijgt lof toebedeeld. Hij kreeg een basisplaats in alle drie de groepswedstrijden en heeft een 6,5 gekregen voor zijn spel. Waar hij bij PSV rechts centraal in de verdediging speelt, speelde hij bij Jong Oranje in de openingswedstrijd juist links centraal en vervolgens twee wedstrijden als rechtsback. “Tegen Duitsland was hij aan de bal wat onrustig, maar over het algemeen speelde hij een heel degelijk toernooi. PSV heeft de opvolger van Denzel Dumfries al in huis”, zo luidt de analyse van Voetbal International.