Home Nieuws De blik van Mark van Bommel richting de tribune: Indringend en geïrriteerd...

De blik van Mark van Bommel richting de tribune: Indringend en geïrriteerd of blijdschap en opluchting?

175
0

Uiterst koel beantwoordde Mark van Bommel afgelopen vrijdagmiddag de vragen van de aanwezige journalisten, die op hun beurt vuur signaleerde bij PSV. Zou er een ontslag in de lucht hangen?

Toon Gerbrands had eerder die week de boel op scherp gezet en aangegeven de situatie per wedstrijd te bekijken. Ongewone uitspraken in een voor PSV ongewone situatie. Mark van Bommel bleef uiterst koel en kon zaterdagavond toch enigszins opgelucht adem halen. Veel besproken is inmiddels zijn blik naar de middelste en bovenste regionen van de Zuid tribune net na de gescoorde doelpunten. Hoe kan deze blik worden beoordeeld? Indringend en geïrriteerd of is het blijdschap en opluchting? Is er sprake van boosheid en irritatie bij Mark van Bommel, richting Toon Gerbrands, die op zijn beurt van Bommel misschien van Bommel heeft gekrenkt met ferme uitspraken?

De geplaagde trainer vestigde zaterdagavond de aandacht meerdere keren op zich: na elk van de vijf goals tegen Fortuna Sittard keek hij nadrukkelijk naar boven. Hij liet zelf weten dat hij naar het scorebord keek, anderen beweerden dat hij contact zocht met zijn vader of met schoonvader Bert van Marwijk, maar volgens Jeroen Elshoff was zijn blik gericht op Toon Gerbrands.

De commentator doelt op het interview van Gerbrands. “Het zou mij niets verbazen als de boodschap was: winnen, anders lig je eruit. Van Bommel heeft vast gedacht: als jij met mij het gevecht zoekt, zoek ik het gevecht terug. Dat is hoe ik het zie. Hij zal het niet hardop zeggen, maar hij keek naar Toon Gerbrands”, liet hij maandag weten in de NOS Voetbalpodcast. “Als hij naar zijn vader zou kijken na een doelpunt, had hij echt wel wat vrolijker omhoog gekeken.”

De NOS verslaggever heeft zo zijn visie op het geheel: “Wat je zag, was de straatvechter Van Bommel, die deze week enorme bonje met Gerbrands heeft gehad”, stelde Elshoff vast. “Dat werd me door observatie wel duidelijk. Die blik omhoog zei wel genoeg, wat mij betreft. Een stare-down? Nou, het was bijna uitdagen wat hij deed.”

Toon Gerbrands bevindt zich tijdens de wedstrijden niet altijd op het zogenaamde ereterras want de directeur van de club heeft genoeg contacten te onderhouden en is meestal net voor het einde van de thuiswedstrijden ook al weer ‘onderweg’ naar overal en iedereen. De blik van Mark van Bommel zal nooit geheel uit de doeken worden gedaan maar de vader van geplaagde trainer zou zeker de persoon geweest kunnen zijn waar de blik op was gericht.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here