Home Nieuws De zeer bijzondere geste van Noa Lang voor ruim 500 PSV fans...

De zeer bijzondere geste van Noa Lang voor ruim 500 PSV fans met rugnummer 7

2389
0

De komst van Noa Lang naar PSV maakt nog altijd vele tongen los bij de PSV fans. Toegegeven, er waren best de nodige twijfels gezien het soms controversiële gedrag van de aanvaller.

Maar de zogenaamde twijfels links en rechts verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en blijken plaats te maken voor veel enthousiasme en waardering. Lang, openhartig en eerlijk, legde vorige week uit waarom hij juist voor PSV heeft gekozen om zijn carriere een vervolg te geven. Lang wees naar Earnie Stewart, Marcel Brands en naar Peter Bosz. De warmte die ze hem gaven trok hem over de streep zei de aanvaller. ‘Overal en bij alle clubs hoor je hetzelfde riedeltje maar PSV wilde mij echt hebben’, zei Lang over de interesse van de club.

Andersom voelt Lang zich op zijn plek bij PSV en waardeert hij de warmte en het enthousiasme rond zijn komst. Het zorgt voor een bijzonder tafereel want de aanvaller zou graag met het rugnummer 10 gaan spelen na het vertrek van gelukszoeker Xavi Simons, maar uiteindelijk vindt er geen wisseling van de wacht plaats wat het rugnummer van Noa Lang betreft. En wel omwille van het feit dat er al veel, te veel shirts, met rugnummer zeven zijn verkocht.

Daar had Lang wel iets op bedacht want hij zou alle kosten vergoeden aan de fans die al een shirt met rugnummer zeven hadden gekocht. Een bizar warme geste van de aanvaller. Uiteindelijk werd er toch anders besloten maar de geste van Lang verdient wel degelijk aandacht en complimenten. Veel spelers zou een situatie als deze niets deren maar Noa Lang wel.

“Als het goed is, wordt het snel aangepast”, zei Lang afgelopen week in gesprek met ESPN, nadat hij bij technisch directeur Earnest Stewart aanklopte voor het shirtnummer 10. “Klopt, zo ben ik toch. Het is wel de bedoeling dat ik ’tien’ krijg.”

“Zoals jullie weten had ik met PSV afgesproken om met rugnummer tien te spelen als Simons zou vertrekken”, reageerde de aanvaller via de officiële kanalen van PSV. “Vanochtend is mij verteld dat er héél veel shirts met rugnummer zeven zijn verkocht. Daarom hebben we besloten dat ik komend seizoen met rugnummer zeven zal gaan spelen. Op naar meer nummer zeven-shirts”, aldus Noa Lang.


Vorig artikelDe plannen van Peter Bosz met Joey Veerman: ‘Niet spannend, best logisch’
Volgend artikelLoting Champions League komt dichterbij: Dit zijn de zes mogelijke tegenstanders voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in