Home Columns PSV in een zetel jagend op nerveus Ajax én op nerveuze Ajax...

PSV in een zetel jagend op nerveus Ajax én op nerveuze Ajax fans

778
0

PSV wacht dit weekend de redelijk lastige uitbeurt bij FC Twente in Enschede. PSV geldt wel als favoriet in de wedstrijd van zaterdagavond.

Mogelijk wordt PSV dit weekend koploper maar niets lijkt zeker in Eredivisiejaargang 2021-2022. De concurrent wacht immers een meer dan lastige uitwedstrijd in en tegen FC Groningen. De koploper won de laatste vijf seizoenen maar twee keer in het hoge noorden. PSV’s concurrent lijkt wat aangeslagen het laatste blok Eredivisiewedstrijden in te gaan. Wie Ajax tegen Feyenoord zag acteren, met de nadruk op acteren, kan niet anders concluderen dat de rol van opgejaagd wild de club uit Amsterdam niet zo goed bevalt.

PSV lijkt zich momenteel rustig in een zetel te bewegen op de hordes van de Eredivisiewedstrijden. De ploeg van Schmidt speelt momenteel met lef en zelfvertrouwen en lijkt met de week meer en meer te gaan geloven in het veroveren van de landstitel. Spelers als Teze, Doan, Boscagli en Zahavi zeggen wekelijks tegenover verschillende media dat als PSV alle wedstrijden winnend weet af te sluiten, het kampioenschap binnen is. De lach op de verschillende gezichten in combinatie met de ontspannenheid, doet je als PSV fan bijna vermoeden dat de spelers de waarheid in pacht hebben. Het lijkt ook zo zijn positieve weerslag op de fans te hebben, die er ook steeds meer in gaan geloven. Kortom, de stemming in Eindhoven is goed te noemen en laten we hopen dat dat vanavond na FC Twente – PSV ook zo is.

Hoe anders is dat momenteel in Amsterdam? De gestreste en gefrustreerde Ajax spelers schoppen de laatste weken naar alles en iedereen en ruziën met vrijwel elke tegenstander. Het gedrag van Tadic en Anthony maar ook het gedrag van de ‘acteurs’ Martinez en Alvarez spreekt voor zich. Hoe zet je je zelf het meest voor schut in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord onder het toeziend oog van de coach van de tegenstander, moet Tadic gedacht hebben toen hij Anthony in blessuretijd aan de zijlijn omver duwde. Zelfs de Ajax fans spraken er schande van. Het heeft er alle schijn van dat de duur betaalde Ajacieden de druk momenteel niet aankunnen en zich daardoor als opgejaagd wild gedragen.

De Ajax fans doen verder ook een duit in het zakje want toen het rustsignaal van de wedstrijd Ajax – Feyenoord klonk, was een oorverdovend fluitconcert duidelijk waarneembaar. De wankele koploper zou juist steun moeten krijgen van de fans maar het tegenovergestelde gebeurde. De Johan Cruijff Arena oogt nerveus. Ook op sociale media lijken de Ajax fans een gestreste indruk te maken. PSV wacht zaterdagavond de uitbeurt bij FC Twente waar Ajax op bezoek mag in Groningen. Voor beide clubs zijn de belangen groot en voor beide clubs en fans geldt, dat per week de panelen van de koppositie van de Eredivisie kunnen verschuiven.


Vorig artikelOok Schmidt pal achter keuze voor ‘ras PSV’er’ van Nistelrooij: ‘Ruud weet alles van PSV’
Volgend artikelOntspannen Schmidt geniet met volle teugen van de wedstrijdkalender: ‘PSV is lastig te bespelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in