Home Nieuws De backposities staan onder spanning | Kritiek op Hoever neemt toe en...

De backposities staan onder spanning | Kritiek op Hoever neemt toe en keert Mauro Júnior terug op oude niveau?

1756
0

Als middenvelder slaagde hij niet bij PSV, als nummer tien al evenmin maar als verdediger maakte Mauro Júnior grote indruk op alles en iedereen.

Voor de kleine Braziliaan maakte het vorig seizoen na de winterstop niet uit of de tegenstander Leicester City heette of dat hij in de bekerfinale zijn mannetje moest staan. Links- of rechtsback maakte hem ook weinig uit. Mauro Júnior liet iedereen en op elk gewenst niveau zijn hielen zien. Ook fysiek was zijn spel indrukwekkend. Wel volgde een op het oog lichte blessure met lange naweeën en dus is de Braziliaan nog altijd niet topfit. Ook heden ten dage kan Ruud van Nistelrooij nog geen beroep doen op Mauro Júnior. En dat is een tegenvaller te noemen want speelt er en komt hij nog terug op zijn oude niveau?

Ook PSV watcher Rik Elfrink ziet dat de Braziliaan gemist wordt maar tegelijk niet fit is. En dat mag een probleem worden genoemd met de toch soms wankele PSV defensie en laatste lijn. De Duitse back Max weet feitelijk nooit te overtuigen en is geen verdediger maar een middenvelder. Hoe ziet de defensie er na de winterstop uit en waarom krijgt Jordan Teze maar geen voet aan de grond? “Ook voor de backposities is er werk aan de winkel, omdat de bijdrage aan de bal van veel vleugelverdedigers tegenvalt. Ook bij Mauro Júnior is het de vraag op welk niveau hij straks terugkeert.”

Inmiddels is het ook wel duidelijk dat de kritiek op het aantrekken van de dure verdediger Hoever niet is gaan liggen. Ook de gehuurde Ki-Jana Hoever wordt onder de loep genomen door de journalist. “Het spel aan de bal is niet per se het probleem van rechtsback Ki-Jana Hoever, die vooral defensief tekortschiet en mede daarom weinig speelt”, gaat Elfrink in op de rechtervleugelverdediger die PSV bakken geld kost door de hoge huursom. “Zijn dure huurtransfer is vooralsnog uitgelopen op een deceptie, waarbij het de vraag is of het zinvol is om zo door te gaan.”

Elfrink gaat verder in op de rol van Jordan Teze, die ook opvallend te noemen is. “De club staat voor de vraag of enkele talenten in de winterstop verhuurd kunnen worden en moet daarnaast vooral scherp blijven op opties voor de defensie. De rol van Jordan Teze was de afgelopen weken beperkt en ook Marco van Ginkel heeft weinig gespeeld. PSV moet ook goed naar hun situaties kijken”, aldus Elfrink, die ziet dat Teze zijn rol in het elftal maar niet kan vasthouden, terwijl zijn bijdrage toch best als goed omschreven kan worden.

De verdediger zakte los van wat foutjes niet zo hard door de ondergrens zoals Armando Obispo eerder wel gebeurde. Obispo heeft echter alle kansen gekregen zich te herpakken en revancheren, Jordan Teze nog niet en dat mag gezien zijn achtergrond best opmerkelijk worden genoemd. Een jongen uit de eigen opleiding moet toch steeds opnieuw en opnieuw Mwene voor laten gaan. De verhuur van Sambo aan Sparta is ook interessant om te volgen want de backspeler heeft zeker de potentie om het eerste elftal te halen. Sambo maakt in tegenstelling tot Teze ieder geval de nodige minuten.


Vorig artikelItaliaanse kampioen AC Milan te gast in het Philips Stadion, alle activiteiten staan in teken van oud&nieuw
Volgend artikelClubwatcher FC Twente lijkt beweging vanuit Eindhoven rond Zerrouki te verwachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in