Home Nieuws De analyse over de competitiestart gaat niet alleen over Lang en Babadi:...

De analyse over de competitiestart gaat niet alleen over Lang en Babadi: ‘Tygo Land, daar kon ik echt van genieten’

2921
0

Het moge duidelijk zijn. PSV is meer dan goed aan het seizoen 2023-2024 begonnen.

Het elftal van Peter Bosz maakt alom indruk maar wint bovenal wedstrijd op wedstrijd, waarin vooral het percentage balbezit opvallend hoog te noemen is. Zeker in vergelijking met voorgaande seizoenen, staat PSV voor aanvallend en dominant voetbal waarbij het verkrijgen van balbezit alsmede het behouden van de bal, een must is voor Peter Bosz.

Niet gezegd hebbende dat de voorgangers van Peter Bosz geen aanvallend en dominant voetbal predikte maar het kwam er niet altijd uit. Het is in ieder geval een gegeven dat Peter Bosz momenteel niet verweten kan worden want de coach maar ook de fans en eigenlijk de gehele achterban van de club, krijgen dat voorgeschoteld waar de hele week op getraind wordt. Dominantie op de helft van de tegenstander en veel balbezit, is dat wat we tot nog toe hebben gezien van het elftal van Bosz.

Of het nu in de Oostenrijkse Alpen was, in de Kuip tegen Feyenoord of in Graz tegen Sturm Graz, het lijkt voor het PSV van Peter Bosz niets uit te maken. Balbezit is het credo. Tel daarbij op de aanvallende impulsen en individuele kwaliteiten van Noa Lang en het is geregeld genieten geblazen wat we te zien krijgen.

Ook de verschillende journalisten en analisten zien dat PSV goed presteert, ondanks dat men van mening is dat de defensie nog van een kwaliteitsimpuls kan worden voorzien. Er blijkt naast de ontwikkeling van Noa Lang en Isaac Babadi nog een speler te zijn die niet aan de aandacht weet te ontsnappen van tenminste één PSV-watcher. AD Sportwereld journalist en PSV-clubwatchter Maarten Wijffels concludeert dat de jonge maar zeer getalendeerde Tygo Land niet onbenoemd kan blijven.

In onderstaande video wijst de PSV clubwatcher naar de jonge Land, die volgens Wijffels veel indruk weet te maken.


Vorig artikelOptreden Malik Tillman bij Jong PSV roept veel weerstand op: Fans beschuldigen PSV onterecht van competitievervalsing
Volgend artikelINSIDE | PSV 3 dagen in Graz, de overwinning in beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in