Home Nieuws Ruud Gullit louter positief over PSV, Gullit enthousiast over het debuutseizoen van...

Ruud Gullit louter positief over PSV, Gullit enthousiast over het debuutseizoen van Ruud van Nistelrooij

2356
0

Analist Ruud Gullit volgt zijn oude club PSV nog altijd op de voet. Gullit ziet dat de tweede plaats in zicht komt voor PSV en dat doen de voormalig wereldster goed.

Ruud Gullit is als analist feitelijk altijd positief over PSV. Als het spel eens een periode wat minder is, draait Gullit niet om de hete brei heen maar over het algemeen valt duidelijk waar te nemen dat de club nog altijd in het hart van de geboren Amsterdammer zit. Recent werd Ajax in Eindhoven weggespeeld en dus ging aan de diverse praattafels over het erbarmelijke spel van de Amsterdammers. Gullit greep meteen in en zei: ‘PSV speelde gewoon heel sterk, laten we dat voorop stellen in plaats van andersom’, zei de Amsterdammer over zijn voormalig werkgever.

Het debuutseizoen van Ruud van Nistelrooij smaakt duidelijk naar meer, is de analist van mening. Gullit vindt dat Ruud van Nistelrooij een sterk debuutseizoen doormaakt als trainer van PSV. Gullit denkt dat er vooral gekeken moet worden naar de twee prijzen die de trainer al behaalde. “Ik vind dat als je twee prijzen haalt, dat is geweldig voor PSV en voor hem als je dat haalt”, zegt Gullit bij het Ziggo Sport Voetbalcafé. “Ik weet nog dat Xavi als trainer van Barcelona in het begin die beker won, dat was voor hem toch een kickstart naar wat er nu gebeurt.”

Hierin ziet Gullit de vergelijking met Van Nistelrooij. PSV en van Nistelrooij wisten de eerste prijs van het seizoen te pakken door in Amsterdam met 3-5 te winnen van Ajax en de Johan Cruijff Schaal te pakken. “En ik denk dat het dat voor Van Nistelrooij ook is. Alleen PSV heeft in het seizoen zeg maar niet de credits opgebouwd als Feyenoord zeg maar in hun spel. Die zijn niet zo goed begonnen en zijn langzaam een beetje beter geworden.”

Danny Blind deelt de mening van Gullit. Ook Blind denkt dat Van Nistelrooij een sterk eerste seizoen als trainer doormaakt. “In de winter gaan er toch twee toppers weg met Madueke en Gakpo. Als het gaat om PSV vind ik het geen topseizoen, maar voor Ruud is zijn eerste jaar zo fantastisch gegaan.”


Vorig artikelMatchwinner El Ghazi over de week waarin hij de knop moest omzetten: ‘Eerlijk, dat is heel moeilijk’
Volgend artikelKenneth Perez geniet van Fábio Silva: ‘Je hebt met hem een compleet ander type’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in