Home Nieuws De ‘aangekondigde spreekbeurt’ over tactisch falen Van Nistelrooij, waarbij vaak naar Guus...

De ‘aangekondigde spreekbeurt’ over tactisch falen Van Nistelrooij, waarbij vaak naar Guus Til wordt gewezen

12062
0

Ruud van Nistelrooij is ruim een week geleden opgestapt als hoofdcoach van PSV. Nog altijd maakt zijn vertrek vele tongen los.

Niet alleen in de media maar ook onder de fans. Veel PSV fans zijn verbolgen én geraakt na het vertrek van idool, boegbeeld en clubicoon Ruud van Nistelrooij. In een vrij land heeft ieder zijn of haar recht op een vrije mening. Dat geldt voor de voor- en tegenstanders van Ruud van Nistelrooij, al heeft de opgestapte coach gelukkig niet al teveel tegenstanders. Populair is Ruud van Nistelrooij nog altijd, immens populair en dat zal gelukkig nog lang zo blijven want onze Ruud is een heus PSV clubicoon.

Toch kunnen we niet om de kritiek heen. Voor ons, de redactie van PSV Inside, is Ruud van Nistelrooij een geweldig clubicoon en tevens groots uithangbord van de club, die een eerste lastig jaar achter zich heeft maar tegelijk goed gepresteerd heeft. Topwedstrijden in de Eredivisie werden in winst om gezet en de KNVB Beker is nu eenmaal een echte prijs te noemen.

Wel kunnen we er niet omheen dat Ruud van Nistelrooij met PSV niet altijd even goed voetbal heeft laten zien. Maar we hadden alle vertrouwen in Ruud’s tweede jaar als hoofdcoach van PSV. Phillip Cocu werd immers vierde in zijn eerste volledige jaar en de potentie bij Van Nistelrooij is toch daar. Van Nistelrooij besliste echter anders en dat maakte én maakt nog altijd veel los onder de PSV fans. Dat geldt ook voor het Twitteraccount Opa Toivonen, oftewel @ronvinke.

Het account begint met: ‘Ik had hem al aangekondigd’, over de zogenaamde spreekbeurt die PSV fan @ronvinke opgesteld heeft naar aanleiding van het eerste jaar van Ruud van Nistelrooij. De niet altijd even vleiende woorden over boegbeeld en clubicoon Ruud van Nistelrooij nemen we onder de noemer ‘iedereen heeft recht op zijn of haar mening’, op de koop toe.

@ronvinke stelt met name vast dat er tactisch gefaald is en wijst daarbij opvallend vaak naar Guus Til, maar ook andere spelers komen aan bod in zijn analyse over seizoen 2022-2023. Advies, ‘klap’ het Twitterbericht geheel open, waarna de zogenaamde spreekbeurt dan wel analyse van @ronvinke in zijn geheel verschijnt.


Vorig artikelKevin Strootman is weer topfit en gepromoveerd maar denkt aan terugkeer naar Eredivisie
Volgend artikel‘Luuk de Jong, Simons en Sangaré hebben niet geklaagd, de rest heeft geklaagd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in