Home Nieuws De 3-0 is voor de eeuwigheid en een litteken bij van Nistelrooij:...

De 3-0 is voor de eeuwigheid en een litteken bij van Nistelrooij: ‘Basisopstelling op de schop gooien’

1165
0

PSV werd zaterdagmiddag alle kanten op gespeeld op bezoek bij Cambuur Leeuwarden maar is ondertussen met het hoofd al bij de uitwedstrijd in en tegen Zurich.

De ESPN analisten zijn de forse nederlaag nog niet vergeten en vermoeden dat het nog weleens enkele dagen een negatief effect kan hebben bij met name Ruud van Nistelrooij. Hoe gaat PSV de enorme nederlaag verwerken en gaat het consequenties hebben? Hans Kraay junior denkt dat het debacle tegen SC Cambuur heel lang blijft nadreunen bij PSV. Kenneth Perez vermoedt juist dat dit voor Ruud van Nistelrooij een kantelpunt gaat zijn om veranderingen aan te gaan brengen.

Maandagavond luidde de vraag dan ook: “Wie van de top-drie zich het afgelopen weekend het meest geblameerd heeft? PSV natuurlijk”, zegt Kraay bij het ESPN-programma Voetbalpraat. “Deze 3-0 is voor de eeuwigheid. Dit gaat een litteken achterlaten bij Ruud van Nistelrooij”, zegt Kraay.

Perez ziet dat anders “Ik denk dat dit een incident is, dat hem laat nadenken over wat hij met dit PSV wil”, aldus de Deen, die benadrukt dat de harde nederlaag voor Van Nistelrooij als een ‘verrassing’ kwam. “Nu denkt hij echt: ik ga ingrijpen en dan moet blijken waar het schip strandt.” Volgens Perez gaat de geschrokken trainer zijn basisopstelling op de schop gooien met spelers die zijn visie wel willen volgen.

Heeft van Nistelrooij zaterdagmiddag ook een signaal afgegeven aan Joey Veerman en Ibrahim SangarĂ©? “Niet voor niets wisselt Van Nistelrooij het hele middenveld. SangarĂ© en Veerman werden geroemd, maar nu heeft Van Nistelrooij het moment bereikt”, stelt Perez, die de keuzeheer citeert. “Nu gaan we het op mijn manier doen en als je niet mee wil val je af. Dat is gevaarlijk spel, maar dat spel moet je wel spelen.”

https://twitter.com/ESPNnl/status/1577002170590924817?s=20&t=F5PWPkYkNFLIVDd69UxQgQ


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here